Hörpintgetni nagyon kellemes, de azt is tudod, melyik koktélban mi van?

GettyImages-1151770254
Molnár-Zolnay Fruzsina

Minden italhoz társul valami a képzeletünkben: a reggeli kakaóhoz egy kockás pizsama, a forró kávéhoz az ébredés utáni kóma, a pezsgőhöz az ünnepi koccintás. A koktélok talán attól is annyira népszerűek, hogy azokról leginkább a gizda medence közepén ékeskedő napernyős koktélbár, a vízben tükröződő napsütés, csini fürdőruhák, és esetleg egy nem kifejezetten kellemetlen megjelenésű bármixer jut eszünkbe.

Nem csodálkoznánk, ha a színes kis papírernyők, a gusztán feldíszített poharak és persze a finom itóka alkoholtartalma elvonnák a figyelmedet a beltartalomról. Most kiderül, hogy szakértője is vagy a koktéloknak, vagy csak lelkes fogyasztója.

Minden kérdés megválaszolására 40 másodperc áll rendelkezésedre. Jelöld meg a helyes választ, vagy várd ki az idő végét, vagy kattints a "Következő kérdés" gombra. A linkre kattintva elindul a játék.

Sajnos nem sikerült :(
Kérjük próbáld meg újra.

Indulhat a kvíz!

Az értékelést lejjebb találod.

Értékelés:

0–3 találat: Nem nyertél, de „igyál még egy pohárral, és fogd rá a Nyuszira”, közben még tanulsz is!

4–7 találat: Nem is rossz eredmény, de még nyugodtan koktélozhatsz a medence szélén ülve párat azzal a kifogással, hogy csak „tudásszomjad” enyhíted!

8–10 találat: Bravó! Teljesítményedet még Tom Cruise is megirigyelte volna híres korai filmje, a Koktél forgatása előtt. Ha még nem láttad, keverj egy jó koktélt, és nézd meg a filmet, míg kortyolgatsz!

Mentes Anyu szakácskönyvek

 

„A kevesebb több. A mentes jobb."

 

Nemes Dóra újságíró, a Mentes Anyu márka és közösség megálmodója, de mindenekelőtt kétgyerekes anyuka. Szakácskönyveiben kipróbált recepteket válogatott össze, amelyek az inzulinrezisztensek, cukorbetegek, vagy életmódváltók étrendjébe passzolnak.

A könyvekbe most betekintést nyerhetsz. 
Amit az online lapozgatóban megtalálsz:

  • Tartalomjegyzék
  • Előszó
  • Részlet Étrendem - Szarka Dorottya dietetikus kisokosából
  • + 1 recept is!

Mentes Anyu szakácskönyve 1+2 kedvező áron online rendelhető!

 

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Mustra