Kevert túrós narancshéjjal – mandulalikőrös baracklekvárral tálald

A túrós sütik nekünk bármikor jöhetnek. Ha te is ilyen nagy rajongója vagy a savanykás ízeknek, dobd össze ezt a narancsos változatot, és mandulalikőrös baracklekvárral a tetején tálald.

Naranccsal a legfinomabb.
Naranccsal a legfinomabb.porosolka

Hozzávalók

A tésztához

  • 2 bögre liszt
  • 1 csapott tk.
  • 1 zacskó sütőpor
  • 2 darab narancs héja és leve
  • 1 bögre tej
  • 1 bögre cukor
  • 1 zacskó vaníliás cukor

A túróhoz

  • 50 deka túró
  • 1 nagy ek. mascarpone
  • 1 zacskó vaníliás cukor
  • 1 nagyobb darab bionarancs héja és leve
  • 2 darab tojás enyhén felverve
  • 3 ek. porcukor
  • 0.5 darab citrom héja és leve
Recept idők

Elkészítés:

A tészta száraz hozzávalóit keverd el, majd dolgozd össze a folyékonyakkal, és öntsd egy közepes szilikonformába. Keverd el a túró hozzávalóit, abból kanalazz bele kis foltokat, és süsd készre a tésztát legalább fél óra alatt (tűpróbáig). 

Oszd meg másokkal is!
Ezt olvastad már?

Érdekességek