Képlet, vegyjel, molekula: emlékszel még az iskolai kémiatananyagra?

kemia-kviz-1139008639

Kémiát először a hetedikeseknek kell tanulniuk az iskolában, és az anyagok minőségi változásaival foglalkozó természettudománnyal kapcsolatos ismeretek egészen a gimnázium végéig kísérik a diákokat. Te mire emlékszel még vegytanból? Kvízünkből kiderül!

A kémia, vagy más néven vegytan régóta létező tudomány. Démokritosz már az időszámításunk előtti 4-5. században leszögezte: az anyagok atomokból állnak. Igaz, ezeket az atomokat nem egészen úgy képzelte el, ahogy a valóságban léteznek. Úgy gondolta például, hogy az édes ízű anyagok gömbölyű, a csípősek érdes, a nyúlós dolgok pedig hosszúkás, egymásba akadó részsecskékből épülnek föl. Azóta a kémia tudománya elképesztően sokat fejlődött, amiről mindenki tanul az iskolapadban is. Vajon te mire emlékszel még?

Az értékelésért görgess lejjebb!

Minden kérdés megválaszolására 40 másodperc áll rendelkezésedre. Jelöld meg a helyes választ, vagy várd ki az idő végét, vagy kattints a "Következő kérdés" gombra. A linkre kattintva elindul a játék.

Sajnos nem sikerült :(
Kérjük próbáld meg újra.

Indulhat a kvíz!

Az értékelésért görgess lejjebb!

Értékelés:

0-3 pont: Valószínűleg a kémia nem tartozott a kedvenc tantárgyaid közé. Talán az irodalmat jobban szeretted?

4-7 pont: Nem rossz eredmény. Van kedved még egy kémiai kvízhez?

8-10 pont: Igazán profi vagy kémiából, kvízünk nem nagyon tudott kifogni rajtad.

Vajon a vegyületek képletei is mennek? Bizonyítsd be, kattints ide!

DOGZ Fesztivál a Városligetben!

Szeptember 7-én kutyás bemutatókkal, falkasétával, izgalmas előadásokkal, tanácsadással és gyerekprogramokkal vár mindenkit az év legnagyobb kutyás rendezvénye.

Regisztrálj az ingyenes rendezvényre!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek