Ez a recept nem szentírás. Ha nincs otthon friss paprika vagy paradicsom, helyettesítsd valami mással, vagy egszerűen hagyd ki. A lényeg, hogy végül a kolbászból kiolvadt zsiradék elkeveredjen valamilyen aromás, jó minőségű balzsamecettel. A többit add hozzá ízlés szerint!
Hozzávalók 2 személyre
- 1 evőkanálnyi morzsolt kecskesajt adagonként
- 1 darab cukkini
- 1 csésze paradicsom
- 1 csésze kápia paprika
- 1 csésze újhagyma
- 2 csésze felkockázott kolbász
- 2 evőkanál bazsamecet
- ízlés szerint olasz fűszekeverék
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
- csésze uborka
Elkészítés:
A zöldségekből adagonként egy marékkal kockázz fel egy nagyobb tálba, majd süsd meg a kolbászkockákat kis lángon a cukkinivel. Sózd és borsozd meg a zöldségkeveréket. A kolbász után maradt langyos zsiradékhoz adj olasz fűszereket, ami lehet egyszerű pizza-fűszerkeverék is. Vedd le a tűzről az öntetet, mehet bele adagonként egy evőkanálnyi balzsamecet, végül a langyos keveréket öntsd a salátára. Ezek után szórd rá a kecskesajtot.