Kecskesajtos kolbászsaláta – így lesz a kolbászból valami egészséges

Ez az egyik olyan saláta, ami után néhány órával sem éhes az ember, mivel simán helyettesít egy-egy gyors ebédet vagy vacsorát. Nem hiányoznak belőle a jó, fűszeres ízek és a kalóriák sem, ennek ellenére a napi friss zöldségbevitel egy részét is fedezi.

Ez a recept nem szentírás. Ha nincs otthon friss paprika vagy paradicsom, helyettesítsd valami mással, vagy egszerűen hagyd ki. A lényeg, hogy végül a kolbászból kiolvadt zsiradék elkeveredjen valamilyen aromás, jó minőségű balzsamecettel. A többit add hozzá ízlés szerint!

IMG 20190803 133551

Hozzávalók 2 személyre

  • 1 evőkanálnyi morzsolt kecskesajt adagonként
  • 1 darab cukkini
  • 1 csésze paradicsom
  • 1 csésze kápia paprika
  • 1 csésze újhagyma
  • 2 csésze felkockázott kolbász
  • 2 evőkanál bazsamecet
  • ízlés szerint olasz fűszekeverék
  • ízlés szerint
  • ízlés szerint bors
  • csésze uborka
Recept idők

Elkészítés:

A zöldségekből adagonként egy marékkal kockázz fel egy nagyobb tálba, majd süsd meg a kolbászkockákat kis lángon a cukkinivel. Sózd és borsozd meg a zöldségkeveréket. A kolbász után maradt langyos zsiradékhoz adj olasz fűszereket, ami lehet egyszerű pizza-fűszerkeverék is. Vedd le a tűzről az öntetet, mehet bele adagonként egy evőkanálnyi balzsamecet, végül a langyos keveréket öntsd a salátára. Ezek után szórd rá a kecskesajtot.

Oszd meg másokkal is!
Ezt olvastad már?

Érdekességek