Mediterrán karfiolpizza darált hússal és hideg joghurttal

Egy jó kis fűszeres ragu a tetején és mindjárt nem érezzük kompromisszumosnak ezt a remek fogást. Nálunk zöldfűszeres joghurttal készült, de ha szereted a sajtot, abból is olvassz a tetejére.

Ha szereted a sajtot, nincs kifogás.
Ha szereted a sajtot, nincs kifogás.LauriPatterson

Hozzávalók 2 személyre

  • 1 kisebb fej karfiol lereszelve
  • 1 nagyobb darab tojás
  • 1 deci Marinara-szósz
  • 0.5 fej vöröshagyma apróra vágva
  • 10 deka kolbász összevágva
  • 35 deka darált hús
  • 2 nagy ek. a tetejére zöldfűszerekkel elkevert joghurt
  • 1 deci vörösbor
  • só, bors, fokhagyma, kömény, fahéj, csili
  • 1 csapott tk. barna cukor
Recept idők

Elkészítés:

Sózd be egy kicsit a karfiolt, majd 15 perc után egy konyharuhán át nyomkodd ki. Keverd el a tojással, formázz 2 pizzalapot belőle, és süsd 10 percen át. 

Közben a többi hozzávalóból készíts egy sűrű ragut a hagyományos módon: előbb a zsiradék és a hagyma, majd a hús és a többi hozzávaló kerüljön a serpenyőbe. Tíz perc után kanalazd a ragut az alap tetejére, majd süsd még 10 percen át. Végül egy adag bármilyen friss zöldfűszerrel elkevert joghurttal tálald. 

Teszt: így lesz a legfinomabb az uborkasaláta Teszt: így lesz a legfinomabb az uborkasaláta

Az egyik legegyszerűbb módszer nyert.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Kéksajtos pizza mozzarellával és sült fokhagymával – friss rukkolával a tetején tálald

Ha van a fagyasztóban egy nagy adag pizzatészta, készítsd ezúttal kéksajttal és sült fokhagymával ezt a finomságot. Tálald rukkolával és napon szárított sonkával a tetején.

2021. július15., 10:24

Karfiolrizs pestóval és grillezett paradicsomokkal – egy nagy adag sajtot olvasztottunk a tetejére

Ha te is spórolnál a kalóriákkal, mégsem mondanál le a finom falatokról, ez a remek zöldséges fogás biztosan tetszeni fog. Ha éppen nem zavarnak a zsírosabb hozzávalók, egy nagy kanál tejfölt és egy adag reszelt sajtot is olvassz a tetejére.

2021. április18., 12:52

Ropogósra sült karfiolszték őszi hangulatban, füstölt paprikával

Köretként is kiváló, egy jó hallevesben levesbetétként, de akár egy nagy adag tésztával és sajtszósszal remek, könnyű őszi vacsora lehet a karfiolszték, aminek az elkészítésében mindössze az a nehézség, hogy meg kell várnod, amíg elkészül. Mi párolóban készítjük, és aztán vajban pirítjuk meg, de ha kisebb darabokban is megfelel, szedd rózsáira, főzd meg, majd ezek után pirítsd meg a sütőben vagy egy serpenyőben.

2021. október18., 11:24

Gombás csirkeragu magasabb szinteken: barna sörrel és krémes szósszal

Egy adag krumplipüré tetején is remek, de tésztával, párolt rizzsel és akár egy-egy frissen pirított, fokhagymás bagettszelettel is tálalhatod.

2022. február16., 06:24

Gyors karfiolleves füstölt sajttal: egyszerű recept vacsorára

Egyik kedvenc alapanyagunk a karfiol, a fülstölt sajtot pedig azért szeretjük, mert bármelyik unalmas forgásból azonnal abbahagyhatatlan lesz, ha egy adagot rászórunk. Legyen szó párolt zöldségről, frissen kifőtt tésztáról vagy grillezett csirkemellről, egy indokolatlan adag alpesi füstölt azonnal tízpontossá varázsolja.

2021. október16., 06:24

Napi nosztalgia: süss néhány finom, meleg perecet az eredeti, retró recept alapján!

Tejeskávéval vagy gyümölcsteával reggelire a legfinomabb ez a perec, amiből ha túl sok készült, akár le is fagyaszthatsz néhány darabot.

2022. február20., 12:56

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek