Karaj savanyú káposztával, jó borsosan – még egy tipp a legnépszerűbb húsféle felhasználására

Tört burgonyával vagy majonézes krumplisalátával szeretjük a legjobban tálalni ezt a fogást, ami után garantált a kajakóma. Ha elkerülnéd, snidlinggel és jó sok paradicsomból készíts mellé salátát, fehérborecettel ízesítve.

A végén egy kevés koktélparadicsomot is adhatsz hozzá, de kolbásszal is finom.
A végén egy kevés koktélparadicsomot is adhatsz hozzá, de kolbásszal is finom.from_my_point_of_view

Hozzávalók 2 személyre:

  • 4 szelet karaj
  • ízlés szerint só, őrölt kömény, fokhagymapor és frissen tört bors
  • 30 deka savanyú káposzta kissé kimosva
  • 1 darab alma kockákra vágva
  • 1 ek. barna cukor
  • egy kevés olaj
Recept idők

Elkészítés:

Fűszerezd alaposan a húsokat, majd süsd meg egy kevés olajon akár egyben, akár csíkokra vágva. Add hozzá a többi alapanyagot, egy kevés vizet is löttyints alá, majd párold fedő alatt legalább 10 percen át. Frissen tört borssal, sült hagymás burgonyapüré mellett tálald. 

kapcsolódó Mézes-fokhagymás karaj – egy adag nektarinos rukkolasaláta mellett lesz tökéletes
Mézes-fokhagymás karaj – egy adag nektarinos rukkolasaláta mellett lesz tökéletes

Ha te is gyakran sütsz és főzöl karajjal, figyeld e heti receptjeinket, amik között jó néhány izgalmas receptet találsz. Ez a mézes-fokhagymás csípősen a legfinomabb, és ha az idő is megengedi, legszívesebben a grillen készítjük el.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Heti tunkolós: tejszínes marharagu jó sok fűszerrel és olvadt sajttal

Pofonegyszerű és isteni ragu készült a boszorkánykonyhánkban, amit frissen kifőtt tészta tetején, tortillalapokba töltve, de még egy remek sloppy joe burgerben is bevethetsz. Ha marad belőle, kisebb, jól zárható zsacskókban vagy dobozokban akár le is fagyaszthatod, mert kiolvadás után sem lesz semmi baja. Ha pedig csak egy nagy kalácsszelettel tunkolod ki a tányérból, úgy is remek fogás lesz belőle.

október20., 09:24

Te cukorral eszed, vagy sósan? Itt egy gyors recept, ha te is imádod a káposztás tésztát

Nem szükséges bejelentkezned egy menzára azért, hogy jóllakj egy adag retró káposztás tésztával. Akár cukrosan, akár sósan szereted, mindenképpen gyorsan elkészítheted, és tökéletes maradékmentő fogás lesz belőle a valamikor megvágott, hűtőben árválkodó káposzta felhasználásához.

április17., 10:24

Ez a savanyú káposztás bableves tökéletesen kivált egy vacsorát

Mi nagyon szeretjük a sűrű raguleveseket, és ha te is így vagy vele, dobd össze ezt az egyszerű bablevest valamelyik ebédre vagy vacsorára. Húsos változatban is finom, ha pedig vega vagy, füstölt paprikaporral és szejtánkockákkal készítsd.

április18., 10:24

Karaj kétféle hagymával és füstölt paprikával – klassz, magyaros fogás egyszerűen

A karaj a hagymával tökéletes páros, és ha még egy kis tejszínes-vajas burgonyapürét is készítesz mellé, igazán kiadós, magyaros ebédet dobhatsz össze.

2020. június10., 06:04

Karaj fűszeres, kecskesajtos vajjal – fokhagymás, párolt zöldbabbal a legfinomabb

Ha pedig nem fokhagymásan szeretnéd, készítsd a zöldbabot mézes-csilis, szójaszószos öntettel, egy kevés pirított szezámmaggal a tetején.

július10., 10:24

Gyors vacsoratipp: spenótos-füstölt sajtos melegszendvics baconkockákkal

A sajtos, baconös alap remek minden zöldség mellett, így bátran pakold meg a szendvics tetejét, uborkával, csírákkal, zellerrel, vagy bármelyik más kedvenceddel. Egyedül arra kell figyelned, hogy a zöldségekkel már ne melegítsd, épp az olvadt sajt, forró bacon és a ropogós, hideg falatok kontrasztja a legfinomabb benne.

október21., 09:24

Mustra