Hozzávalók
- 500 g liszt
- 3 deka friss élesztő
- 1 nagy ek. cukor
- 12 só
- 2 ek. tejföl
- fekete bors ízlés szerint
- 5 deka puha vaj
- 2 deci langyos víz
- 2 ek. olaj
- 500 g káposzta lereszelve
Elkészítés:
Az olajon puhítsd meg fedő alatt a kissé befűszerezett káposztát.
Futtasd fel az élesztőt a cukorral a lisztben úgy negyedóra alatt. Közben keverd el a sót a lisztben, majd az összes hozzávalót dolgozd rugalmas, sűrű tésztává. Adj neki meleg helyen 45 percet, majd nyújtsd ki. A káposztát oszlasd el a tetején, majd kezdd el hajtogatni és szaggasd ki. Ha ezzel megvagy, pihentesd még legalább negyedórán át, majd kend le, és mérettől függően legalább negyedóra alatt süsd készre.
A pogácsa örök dzsóker – nem kell ahhoz alkalom, hogy összedobjunk egy adagot, elég, ha van időnk rá. Egy kis májpástétommal, puha vajjal és zöldségekkel vacsorára is tökéletes, már ha marad belőle.
Tovább olvasom