Egy adag kelt tészta remek alap a kalácshoz.juhy13
Hozzávalók
- 10 deka mandulalikőrbe áztatott mazsola
- 5 deka élesztő
- 1 bögre langyos tej
- 15 deka cukor
- 0.5 darab biocitrom héja és leve
- 1 csapott tk. só
- 1 csomag vaníliás cukor
- 60 deka liszt
- 5 darab tojás
- 1 darab tojás enyhén felverve a kenéshez
- 10 deka puha vaj
Elkészítés:
Egy kis cukorral egy kevés tejben keverd el az élesztőt és futtasd fel. Ezek után egy robotgépben dagassz lágy tésztát a hozzávalókból annyi tejjel, amitől már szépen összeáll. Adj neki langyos helyen, letakarva 45 percet. Ezek után fond össze, és úgy is kapjon még a tészta 20 percet. Ezek után kend meg a felvert tojással, majd fél óra alatt süsd készre a forró sütőben.