A nagymama mazsolás kalácsa nálunk egy kis mandulalikőrbe áztatott mazsolával lett még finomabb

Ha éppen akad otthon egy érett bionarancs, annak a leve és héja is belekerül egy kevés vanília társaságában. Így lesz igazán nyári hangulatú ez a kalács.

Egy adag kelt tészta remek alap a kalácshoz.
Egy adag kelt tészta remek alap a kalácshoz.juhy13

Hozzávalók

  • 10 deka mandulalikőrbe áztatott mazsola
  • 5 deka élesztő
  • 1 bögre langyos tej
  • 15 deka cukor
  • 0.5 darab biocitrom héja és leve
  • 1 csapott tk.
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 60 deka liszt
  • 5 darab tojás
  • 1 darab tojás enyhén felverve a kenéshez
  • 10 deka puha vaj
Recept idők

Elkészítés:

Egy kis cukorral egy kevés tejben keverd el az élesztőt és futtasd fel. Ezek után egy robotgépben dagassz lágy tésztát a hozzávalókból annyi tejjel, amitől már szépen összeáll. Adj neki langyos helyen, letakarva 45 percet. Ezek után fond össze, és úgy is kapjon még a tészta 20 percet. Ezek után kend meg a felvert tojással, majd fél óra alatt süsd készre a forró sütőben. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek