Karácsonyra jöhet egy malac? J. K. Rowling már megírta!

Megérkezett 2021 legjobban várt – gyerekeknek és gyereklelkű felnőtteknek szóló – regénye, A karácsonyi malac! A Harry Potter-sorozat óta ez az első történet, amelyet Rowling kifejezetten gyerekeknek írt.

Elnézést kérünk mindenkitől, aki a maga teljes valójában szeretné megélni az őszt, de megérkezett az első karácsonyrakéta, pedig még csak október 12-ét írunk. Viszont nem mehetünk el szó nélkül amellett, hogy J. K. Rowling, a Harry Potter könyvek szerzője újabb csemegével, egy igazi, szívmelengető regénnyel örvendezteti meg a gyerekeket, méghozzá karácsonyra!

Szenteste napján a nyolcéves Jack mostohanővére kidobja az autó ablakán a kisfiú imádott játék malacát, Püsmacot. Az elnyűtt plüssállat helyére egy vadonatúj malac érkezik, de a kisfiú vigasztalhatatlan, hiszen Püsmacot senki sem pótolhatja. Ám karácsony éjjele a csodák ideje, amikor minden életre kelhet… Így aztán Jack és bosszantó új játéka, a karácsonyi malac kockázatos utazásra indul az Elveszettek Birodalmába, hogy kimentsék a fiú legjobb barátját a szörnyűséges, játékpusztító Veszejtő markából. A veszélyes kalandban segítségükre van egy beszélő uzsonnásdoboz, egy bátor iránytű és egy Remény nevű szárnyas lény, de igyekezniük kell, mert ha nem találják meg Püsmacot éjfél előtt, soha nem jutnak haza!

Az önálló történet, amely nem kapcsolódik Rowling korábbi munkáihoz, 6–8 éves kortól ajánlott, és ahogy azt már megszokhattuk a világ egyik legnagyobb mesélőjétől, tökéletes olvasmányélmény lehet az egész családnak.

A fordítást most is az a Tóth Tamás Boldizsár készítette, aki mindig rengeteget ad hozzá Rowling szövegéhez. Tóth Tamás Boldizsár a Harry Potter és a bölcsek köve óta ülteti át a sztárszerző könyveit magyar nyelvre. „Nagy öröm és csodálatos élmény volt számomra J. K. Rowling termékeny képzeletének egy újabb gyümölcsével találkozni, elmerülni A karácsonyi malac különös hangulatú világában, és kitalálni ennek az újabb varázsvilágnak a »magyar hangját«” – árulta el a fordító.

GettyImages-1066617662
Mikhail Tereshchenko / Getty Images Hungary

A karácsonyi malac szívmelengető, izgalmas történet arról, mit is jelentenek a gyerekeknek a játékok. J. K. Rowling legújabb könyvének, amelyhez a méltán népszerű Jim Field készített kedves illusztrációkat, vitathatatlanul ott a helye a klasszikus családi kedvencek között. A mese Magyarországon az Animus Könyvek gondozásában jelenik meg.

Oszd meg másokkal is!
Mustra