Űrutazás, hajótörés, vonatút – Felismered a regényt az utazásról szóló idézet alapján?

Nem ritka jelenség, hogy a regények kalandvágyó vagy éppen céljukat vesztett hősei útra kelnek. Felkerekednek, hogy szerencsét próbáljanak, világot lássanak vagy álmaik nyomába eredjenek, néha pedig könyvbéli szerencséjük hozza úgy, hogy azelőtt sosem látott vidékekre keverednek.

Az élet maga is utazás. Tudta ezt jól már Homérosz is, aki papírra vetette Odüsszeusz bolyongását; a francia szimbolisták, akik verseikben tengeren hánykolódó hajóhoz hasonlították az emberi életutat; vagy akár a nagy mesemondók, akik történeteikben útnak indították a legkisebb királyfit, hogy próbák sorát kiállva férfivá válhasson. A világirodalom híres regényíróival sincs ez másként, ők is ismerték az útra kelés, az utazás és a megérkezés szimbolikus jelentését. 

Kvízünkben olyan történeteket idézünk meg, amelyekben a hős nekivág a világnak. Kitalálod, hogy melyik művekre gondoltunk? 

Minden kérdés megválaszolására 60 másodperc áll rendelkezésedre. Jelöld meg a helyes választ, vagy várd ki az idő végét, vagy kattints a "Következő kérdés" gombra. A linkre kattintva elindul a játék.

Sajnos nem sikerült :(
Kérjük próbáld meg újra.

Indulhat a kvíz!
Oszd meg másokkal is!
Mustra