Vajon te mennyire vagy képben az illemszabályokkal?

GettyImages-1277139039

Az étteremben vajon illik inteni a pincérnek? Hova helyezzük a női táskát? Ha később érkezünk a moziba, színházba, akkor a már ülő nézőkkel szemben vagy háttal illik bemenni? Teszteld le, te mennyire ismered a legfőbb illemszabályokat!

Dr. Veszelszki Ágnes az illemtan egyik legkiemelkedőbb és legaktívabb hazai alakja, aki egyrészt közösségimédia-felületein, valamint Illemkalauz című könyvében igyekszik tenni egy udvariasabb és illemtudóbb világért. Az általa ismertetett illemszabályokból állítottunk most össze egy kvízt, amelyet szerintünk mindenkinek érdemes kitöltenie. Ha úgy gondolod, hogy nagyon képben vagy az etikettel, akkor azért, ha pedig hiányosak az ismereteid, akkor pedig azért.

Minden kérdés megválaszolására 40 másodperc áll rendelkezésedre. Jelöld meg a helyes választ, vagy várd ki az idő végét, vagy kattints a "Következő kérdés" gombra. A linkre kattintva elindul a játék.

Sajnos nem sikerült :(
Kérjük próbáld meg újra.

Indulhat a kvíz!

Az értékelésért görgess lejjebb!

Értékelés:

0–4 pont: Ez most nem igazán sikerült, az illemtan alapvető szabályaival sem vagy tisztában. De ne csüggedj, szerencsére rengeteget tanulhatsz a már korábban említett Illemkalauz könyvből, vagy pedig böngészd végig a @protokollkommunikacio Instagram-oldal bejegyzéseit!

5–7 pont: Nem rossz teljesítmény, egészen jól ismered az illemszabályokat, azonban érdemes lehet bővítened az ismereteidet. 

8–10 pont: Gratulálunk! Te aztán igazán képben vagy az illemszabályokkal. Ha több hozzád hasonló ember járna az utcákon, a világunk egy sokkal udvariasabb és kedvesebb hely lenne.

Szakácskönyv egy kis extrával!

 

Mentes Anyu legújabb könyvét azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

Most AJÁNDÉK üvegpalack és vászontáska is jár a könyv mellé!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Mustra