Sült paprikás-diós hummusz a hirtelen jött vendégségekhez

A hagyományos hummusz is remek, de ez az őszi változat mindent visz. A sült paprikától gyönyörű színe lesz, a ropogós diódaraboktól pedig sokkal izgalmasabb textúrája.

Hozzávalók 2 személyre:

  • 15 deka főtt csicseriborsó
  • 2 marék dióbél enyhén összetörve (a tetejére)
  • 2 nagy ek. tahini
  • ízlés szerint só, bors, római kömény és néhány csepp citromlé
  • 2 ek. olívaolaj
  • 1 nagyobb darab kaliforniai paprika
  • 1 kisebb gerezd zúzott fokhagyma
Recept idők

Elkészítés:

A paprikát vágd felbe, majd egy kevés olajjal megkenve alaposan grillezd meg. Ha ezzel megvagy, csavard egy konyharuhába, majd 10 perc után könnyen le tudod húzni a héját. Ha elkészültél, egyszerűn dolgozd össze egy aprítógépben az összes hozzávalót, a diót kivéve. A diót a sütőben pirítsd meg egy kicsit (8-10 percen át), majd szórd a mártogatós tetejére.

kapcsolódó Teszt: Mennyi sajt van a lapkasajtban? És van, amelyik ehető?
Teszt: Mennyi sajt van a lapkasajtban? És van, amelyik ehető?

Merthogy sajtnak nem sajt, az tuti. Megint vásárra vittük miattad az ízlelőbimbóinkat.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Pesto dióval – naná, hogy ősszel nem maradhat ki

Szerintünk nem szentségtörés a pesto dióval, sőt, a hiba az lenne, ha diószezonban elfelejtenénk megkóstolni ezt a változatot. Ha előtte egy kicsit megpirítod a diót, sokkal aromásabb lesz majd a végeredmény. Ha elkészült, már mehet is a házi, sütőtökös gnocchi tetejére.

szeptember29., 12:52

Ropogósra sült karfiolszték őszi hangulatban, füstölt paprikával

Köretként is kiváló, egy jó hallevesben levesbetétként, de akár egy nagy adag tésztával és sajtszósszal remek, könnyű őszi vacsora lehet a karfiolszték, aminek az elkészítésében mindössze az a nehézség, hogy meg kell várnod, amíg elkészül. Mi párolóban készítjük, és aztán vajban pirítjuk meg, de ha kisebb darabokban is megfelel, szedd rózsáira, főzd meg, majd ezek után pirítsd meg a sütőben vagy egy serpenyőben.

október18., 11:24

Avokádóval is készülhet hummusz, nem is felejtettük el kipróbálni

Ugyanúgy fogyaszd, mint hagyományos testvérét, azzal a tudattal, hogy még egészségesebb lett a házi mártogatós a hozzáadott avokádótól és fokhagymától.

2020. október14., 06:04

Lencsés hummusz izgalmasan – zöldségek mellett és szendvicsekben is finom

Ha épp csicseriborsó nincs otthon, ezt a fehérbabos-lencsés mártogatóst érdemes elkészítened. Egy kis plusz fahéjjal, köménnyel, csilivel és olívaolajjal a tetején lesz igazán keleti.

szeptember11., 10:24

Édesburgonyás quesadilla napon szárított sonkával és jó sok olvadt sajttal

Ha maradt az ebédről egy kevés édesburgonya-püré, használd fel vacsorára, és készítsd el vele ezt a remek quesadillát. Rengeteg reszelt vörös cheddar kerül bele, és azért, hogy a friss, ropogós zöldségek se maradjanak ki belőle, paradicsomot és rukkolát is töltöttünk a tekercsekbe.

október19., 09:24

Ez a nyári citromos-sült fokhagymás hummusz sokkal izgalmasabb, mint a hagyományos változat

A hummuszt egyszerűen új szintre emeli az édeskés sült fokhagyma és a citromhéj.

2020. augusztus12., 06:04

Mustra