Hollywoodi sztár ragadt a viharban a hegyen, nem tudni, megtalálják-e még élve

GettyImages-1195307969

Az 1958-as születésű brit színész, Julian Sands az az eltűnt hollywoodi sztár, akinek élete egészen konkrét veszélyben van a kaliforniai vihar kitörése óta.

Az Ocean’s Thirteen, a Gyilkos mezők, a Tetovált lány vagy a Szoba kilátással című filmekből ismerős színész gyerekkora óta építi karrierjét, rengeteg sorozatban és filmben játszott már kisebb-nagyobb szerepeket. Neve most azért került a címlapokra, mert nemrég kiderült, hogy ő a kaliforniai hegyekben eltűnt hegymászó, akit hat napja nem találnak.

A San Bernardino megyei seriff osztálya hivatalosan is bejelentette, hogy Julian Sands brit színész tűnt el még múlt pénteken a San Gabriel-hegységben, a Baldy-hegy közelében. Ez a túrázók és síelők kedvelt területe, és általában biztonságos. A szélsőséges téli időjárás azonban sokakat sodort veszélybe, még a mentőalakulatok sem tudják biztonságosan keresni a színészt, helyette drónokkal és helikopterrel fésülik át a területet, amikor az időjárás engedi. A súlyos lavinaveszély tovább nehezíti a keresést, a hatóságok pedig mindenkit kitiltottak a környékről. 

Kalifornia államban akkora a vészhelyzet, hogy Joe Biden elnök az egész államra kiterjedő katasztrófahelyzetet hirdetett ki. A heves esőzések, áradások, földcsuszamlások már több halálos áldozatot követeltek, néhány településen előírták az evakuálást is. 

Viharban a hollywoodi sztár

A hegység rendkívül veszélyes, még a tapasztalt túrázók is nehezen tudnak átjutni rajta. Így nem tudni, a színész meg tudta-e húzni magát egy viszonylag biztonságos helyen, vagy épp az életéért küzd valahol. A hatóságok egy másik eltűnt túrázót is keresnek, Bob Gregoryt a kaliforniai Hawthorne-ból, akinek hiányát hétfőn jelentették, ugyanott, a San Gabriel-hegységben.

Sands évek óta Los Angeles környékén él feleségével, Evgenia Citkowitz írónővel és három gyerekükkel. A színész szenvedélyes és tapasztalt hegymászó, aki bevallottan mindig új kihívást keresett magának. Egy alkalommal már nagy bajba került az Andokban. Három társával együtt hatezer méteres magasságban tört rá egy iszonyatos vihar. Ők túlélték a kalandot, de körülöttük többen is az életüket vesztették. Reméljük, Sandset továbbra sem hagyja el a jó szerencséje, és épségben hazakerül.

Oszd meg másokkal is!
Mustra