Schwarzenegger, Tony Curtis, Marilyn Monroe: hol születtek ezek a 20. századi hírességek?

GettyImages-104575466

Itt született Al Pacino és Robert de Niro, híres olasz származású színészek, akikkel nem véletlenül játszatták el a legnagyobb maffiavezér szerepeket. Te tudod, melyik város ez? Igen, New York! De vajon a többi híresség esetében is biztos a tudásod? Lássuk!

Van, hogy egy vezetéknév árulkodik viselője származásáról, máskor éppen az vezet félre. Domenikosz Theotokopulosz, azaz El Greco, vagyis A Görög Krétán született, de például a sokak által spanyolnak hitt Kolumbusz Kristóf az itáliai Genova szülötte volt.

A 20. század hírességei között is könnyű elveszíteni a fonalat, vagy neked ez is megy?

Minden kérdés megválaszolására 40 másodperc áll rendelkezésedre. Jelöld meg a helyes választ, vagy várd ki az idő végét, vagy kattints a "Következő kérdés" gombra. A linkre kattintva elindul a játék.

Sajnos nem sikerült :(
Kérjük próbáld meg újra.

Indulhat a kvíz!

Az értékeléshez görgess tovább!

Értékelés:

0-3 találat: Hagytad magad megvezetni a gyanúsan hangzó nevek által, vagy a földrajzzal szokott meggyűlni a bajod? Nézegesd a világatlaszt, vagy a hírességek életrajzát.

4-7 találat: Néhány apróbb tévedéstől eltekintve egész világi eredményt értél el. Legközelebb még jobb lesz!

8-10 találat: Határtalanul ügyes megfejtések sora, szívből gratulálunk!

DOGZ Fesztivál a Városligetben!

Szeptember 7-én kutyás bemutatókkal, falkasétával, izgalmas előadásokkal, tanácsadással és gyerekprogramokkal vár mindenkit az év legnagyobb kutyás rendezvénye.

Regisztrálj az ingyenes rendezvényre!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek