Egy hétig volt autója foglya a hóban egy nagypapa: havat és kekszet evett

GettyImages-1469651259

Az amerikai férfi, Jerry Jouret hosszú útra indult autójával, de rossz útra tért le, ahol a hó csapdába ejtette.

A 81 éves matematikus – korábban a NASA dolgozója – Kaliforniából, hegyi házából indult haza Nevadába a nagy kaliforniai hóesések kezdetén. A környéket 90 centis hó borította, amikor február 24-én nekivágott a 4 órás útnak, ám fél óra elteltével rossz helyen tért le és a hóban ragadt.

 

Unokája, a BBC-nek nyilatkozó Christian szerint nem pánikolt be, hanem felidézte azokat a túlélőshow-kat, amelyeket feleségével közösen nézni szoktak, és az azokban látottak szerint cselekedett. Egy vékony dzseki volt csak rajta, az autóban egy takarót és egy törülközőt talált, ezek tartották melegen, amennyire lehetett.

A motort időről időre kikapcsolta, így három és fél napig nem merült le akkumulátora.

Ha szomjas volt, leengedte az ablakot és havat evett, ételéül pedig az autóban talált kekszek és croissant szolgáltak.

Ha ekkor a hó, nem csoda, hogy egy autó elakad benne – februári kép Kaliforniából
Ha ekkor a hó, nem csoda, hogy egy autó elakad benne – februári kép KaliforniábólJustin Sullivan / Getty Images Hungary

Családja már azt hitte, megfagyott valahol az autóban, és nem is állt messze attól, hogy ez történjen, mivel az akkumulátora akkor merült le, amikor éppen felhúzta volna az ablakot: még két napig kellett így fagyoskodnia, mire megtalálták. Az eset igen szerencsés, mivel a rá bukkanó helikopterből majdnem kifogyott már az üzemanyag, és elsőre autóját is kőnek nézték.

A férfit végül hat nap után mentették ki autójából. A kórházban megállapították, hogy jó általános állapotban vészelte át a megpróbáltatásokat.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Mustra