Hozzávalók
A töltelékhez
- 20 deka magozott datolya összevágva
- 1 ek. citromlé
- 1 deci forró víz
- fahéj és kardamom ízlés szerint
A tésztához
- 10 deka vaj felolvasztva
- 1 mk. só
- 10 deka liszt
- 2 ek. rózsavíz vagy narancsvirágvíz
- 350 g gríz
- 0.5 tk. expressz élesztő
- 2 ek. porcukor
- 130 ml tej
Elkészítés:
Pürésítsd a töltelék hozzávalóit, majd tedd félre a keveréket. Keverd el a tészta hozzávalóit, és hagyd pihenni egy órán át. Készíts dió nagyságú tésztagolyókat, tegyél mindegyikbe egy kevés datolyakeveréket. Süsd 15 percig, majd tálalás előtt szórd meg porcukorral.
Ezt még kezdőknek is ajánljuk.
Tovább olvasom