Tuti, hogy nálad is akad egy fél csomag felbontott gríz a konyhában. Mutatjuk, mire használd el!

Amikor az ember kampányszerűen bevásárol egy adag grízt mondjuk azért, hogy megkísérelje a lehetetlent, a menzás tejbegríz elkészítését, akkor bizony marad egy fél zacskó búzadara a spájzban, amit nem is olyan könnyű elhasználni. Segítünk.

A gríz édességekben működik a legjobban, de a kekszek és édes falatkák mellett akár kenyeret is készíthetsz egy kevés búzadarával. E heti összefoglalónkban a gríz ezer (na jó, öt) új arcát mutatjuk meg. 

Ezek a kekszek pillanatok alatt elkészülnek, és finomak narancshéjjal, karamelldarabokkal és csokipasztillákkal is. 

A kenyérben és annak tetején is működik egy kevés gríz. Ha épp van időd különleges kenyérreceptek kipróbálására, kezdd ezzel az olasz változattal.

Íme egy érdekesség azoktól, akik a gríz millióféle felhasználását ismerik: a maamoul vajas, datolyával töltött, közel-keleti süti, ami szinte elolvad a szádban.

Jöhet egy gyors kevert süti? Citrushéjakkal még finomabb lesz. 

Minden országnak megvan a maga gyors kenyérhelyettesítője. Ha épp nincs otthon péksütemény, kóstold meg ezt a marokkói, grízes változatot

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.