Tuti, hogy nálad is akad egy fél csomag felbontott gríz a konyhában. Mutatjuk, mire használd el!

Amikor az ember kampányszerűen bevásárol egy adag grízt mondjuk azért, hogy megkísérelje a lehetetlent, a menzás tejbegríz elkészítését, akkor bizony marad egy fél zacskó búzadara a spájzban, amit nem is olyan könnyű elhasználni. Segítünk.

A gríz édességekben működik a legjobban, de a kekszek és édes falatkák mellett akár kenyeret is készíthetsz egy kevés búzadarával. E heti összefoglalónkban a gríz ezer (na jó, öt) új arcát mutatjuk meg. 

Ezek a kekszek pillanatok alatt elkészülnek, és finomak narancshéjjal, karamelldarabokkal és csokipasztillákkal is. 

A kenyérben és annak tetején is működik egy kevés gríz. Ha épp van időd különleges kenyérreceptek kipróbálására, kezdd ezzel az olasz változattal.

Íme egy érdekesség azoktól, akik a gríz millióféle felhasználását ismerik: a maamoul vajas, datolyával töltött, közel-keleti süti, ami szinte elolvad a szádban.

Jöhet egy gyors kevert süti? Citrushéjakkal még finomabb lesz. 

Minden országnak megvan a maga gyors kenyérhelyettesítője. Ha épp nincs otthon péksütemény, kóstold meg ezt a marokkói, grízes változatot

Megjelent Mentes Anyu legújabb szakácskönyve!

 

„Inzulinrezisztenseknek és mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás. Ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. 
Legújabb szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper könnyű, mentes fogás. A receptek nemcsak kipróbáltak, de minden étel tápértéke (kalória, szénhidrát, zsír, fehérje) pontosan, adagokra ki van számolva.

Mentes Anyu szakácskönyve 2 ide kattintva már rendelhető!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Mustra