Ez a gombás rizottó egy kevés gesztenyétől lesz még különlegesebb

Ha te is szereted a főtt gesztenyét, törd össze és adj belőle egy kis adagot ehhez a rizottóhoz. Ha maradt otthon cukormentes, natúr gesztenyepüréd, azt is elhasználhatod ehhez a fogáshoz.

Nyami.
Nyami.Philippe Roy

Hozzávalók 2 személyre

  • 6 deka pecorino sajt a tetejére
  • 1 bögre rizottórizs
  • 1 nagy evőkanál vaj
  • 0.5 deci fehérbor
  • ízlés szerint só, bors, majoránna
  • 1 bögre erdeigomba-keverék
  • 10 deka darabolt, főtt gesztenye
  • 2 ek. olaj
  • 3 gerezd zúzott fokhagyma
Recept idők

Elkészítés:

A forró olajra dobd a fokhagymát, a gombát és a gesztenyét, majd adj a keveréknek 5 percet fedő alatt, és tedd félre. 

A vajban pirítsd meg kissé a rizst, ezek után mehet hozzá a bor. Folyamatosan kevergetve puhítsd meg a rizst úgy, hogy kis adagokban teszed hozzá az alaplevet. Ha ezzel megvagy, add hozzá a gombás keveréket (esetleg még egy kevés vajat), majd szórd meg pecorino sajttal.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek