Nyami.Philippe Roy
Hozzávalók 2 személyre
- 6 deka pecorino sajt a tetejére
- 1 bögre rizottórizs
- 1 nagy evőkanál vaj
- 0.5 deci fehérbor
- ízlés szerint só, bors, majoránna
- 1 bögre erdeigomba-keverék
- 10 deka darabolt, főtt gesztenye
- 2 ek. olaj
- 3 gerezd zúzott fokhagyma
Elkészítés:
A forró olajra dobd a fokhagymát, a gombát és a gesztenyét, majd adj a keveréknek 5 percet fedő alatt, és tedd félre.
A vajban pirítsd meg kissé a rizst, ezek után mehet hozzá a bor. Folyamatosan kevergetve puhítsd meg a rizst úgy, hogy kis adagokban teszed hozzá az alaplevet. Ha ezzel megvagy, add hozzá a gombás keveréket (esetleg még egy kevés vajat), majd szórd meg pecorino sajttal.