Év eleji könnyű kedvencünk: isteni, fűszeres gombafasírt

Saláták tetején, szendvicsekben egy adag fokhagymás majonézzel, na és persze főzelékek kísérőjeként is tökéletes ez a húsmentes fogás, amely egy kis olajjal meglocsolva akár sütőben is elkészül!

Isteni finom.
Isteni finom. eleonora galli

Hozzávalók

  • 40 dkg bármilyen gombaféle megtisztítva és apróra vágva
  • 1 ek. vaj
  • 2 ek. olaj
  • 1 kisebb fej vöröshagyma apróra vágva
  • ízlés szerint só, bors, fokhagymapor, majoránna
  • 1 kisebb csokor friss petrezselyem apróra vágva
  • 1 darab tojás
  • 1 közepes szelet tejbe áztatott kalács
  • zsemlemorzsa
Recept idők

Elkészítés:

1. Törd össze a gombát egy aprítógépben. 

2. Dobd a forró zsiradékok keverékére a hagymát, majd öt perc után a gombát is. 

3. Adj neki 6-8 percet, és ha megpuhult, kanalazd át egy tálba vagy aprítógépbe, majd keverd el alaposan az összes szükséges hozzávalóval. (Akár kézzel is csinálhatod.)

4. Annyi zsemlemorzsát keverj hozzá, amennyit felvesz, vagyis amennyitől már kényelmesen gyurmázható darabokat kapsz.

5. Forgasd mindegyiket zsemlemorzsába, majd bő, forró olajban, oldalanként 4-6 perc alatt süsd készre. 

 

kapcsolódó Karaj, tarja, dagadó - sertésügyi alapok
Karaj, tarja, dagadó - sertésügyi alapok

Roskadásig vannak a hentespultok, te meg csak nézel, hogy mit vegyél vacsorára? Az addig oké, hogy hús. De sertés, marha, kacsa, pulyka vagy csirke? És milyen része? Miből készül a pörkölt, a gulyás, a sült hús vagy éppen a kocsonya?

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Mai kedvencünk: magyaros kenyérpizza jó sok, olvadós sajttal

Ha zero waste-ben gondolkodsz, akkor maradékmentő fogásként is bevetheted, mert az összes sajtfélével, sonkával és szalámival is finom.

február23., 10:08

Heti retró kedvencünk: krumplileves füstölt kolbásszal

Imádjuk, mert nemcsak finom, de olyan fogás is, ami mellett nem kell ott állnunk, csak hagyni, hogy kis lángon megfőzze magát ez a finomság. Jó köményes, házi rozskenyérrel szeretjük a legjobban.

február22., 10:08

Olcsó és isteni: tejszínes hagymaleves

Akkor a legfinomabb, ha mellé vajjal megkent és emmentálival alaposan megszórt bagettszeleteket pirítasz meg a sütőben.

február13., 06:24

Heti kedvencünk: baconös csirkesaláta mézes-mustáros öntettel

Télen is nagyon finom, főleg akkor, ha az öntetet egy kicsit felmelegíted és langyosan fogyasztod el.

február15., 06:32

Teljes kiőrlésű pizzatészta – a kedvenced egészségesebb változatban

Pakold meg szalámival és mozzarellával, süsd a legmagasabb fokozaton maximum 10 percig, és ha elkészült, szórd meg alaposan bazsalikomlevelekkel.

február18., 10:08

Mai kedvencünk: tejszínes-baconös csirkemellfilé

Egy remek fogás, amelyhez egy nagy adag paradicsomsalátát és frissen sült kenyeret eszünk a legszívesebben.

február17., 10:36

Mustra