Vega bolognai: könnyű és isteni gombabolognai, parmezánnal a tetején

Húsmentesen legalább olyan finom ez a fogás, mint a hagyományos változatban. Ha marad egy kevés ragu, másnap reggel kanalazd kenyérszeletekre, és készíts belőle egy olaszos melegszendvicset!

Így is nagyon finom, de jóval kevesebb kalória van benne.
Így is nagyon finom, de jóval kevesebb kalória van benne.Wiktory

Hozzávalók 2 személyre

  • 40 dkg csiperkegomba
  • 3 nagy ek. paradicsompüré
  • 10 dkg szárzeller apróra vágva
  • 10 dkg répa lereszelve
  • ízlés szerint só, bors, olasz fűszerkeverék
  • 15 dkg parmezán a tetejére
  • 1 tk. barna cukor
  • 1 darab paradicsom meghámozva, összevágva
  • 3 gerezd fokhagyma apróra vágva
  • 0.5 dl vörösbor
  • 1 ek. liszt
  • 1 fej vöröshagyma apróra vágva
  • 2 ek. olaj
Recept idők

Elkészítés:

A hagymát az olajon pirítsd 5 percen át. 

A gombát egy aprítógépben törd össze a liszttel  apró, morzsás darabokra. 

A zöldségeket add a hagymához, és puhítsd 5 percen át, majd fűszerezd. Tedd hozzá a paradicsompürét, a bort és a gombát is, majd így is puhítsd 10 percen át. 

Ha ezzel megvagy, el is készültél, tálald frissen főtt tészta tetején, parmezánnal megszórva. 

kapcsolódó Menütipp: ezek a kedvenc karácsonyi receptjeink 2020-ban
Menütipp: ezek a kedvenc karácsonyi receptjeink 2020-ban

Van olyan karácsonyi recept, amit idén ismertünk meg, és nem félünk továbbadni.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Gyors gombás-spenótos lasagne – kétféle sajttal egy kevés kevés baconnel lesz még finomabb

Ha szereted a hagyományos változatot, érdemes kipróbálnod ezt a valamivel egészségesebb verziót is. Ha épp van időd rá, egy hatalmas adag besamelt is készíts az olvadt sajtos réteg alá, ha pedig sietsz, mascarpone és ricotta fokhagymás keverékét kanalazd a helyére.

2021. május29., 12:52

Kéksajttal töltött portobello gombák – köretként és főételként is szeretni fogod

Ha nem minden fogáshoz ennél húst, készítsd el egyszer ezt a klassz töltött gombát, amihez egy egyszerű vajjal, fehérborral készült rizottó lesz a tökéletes köret.

2021. július15., 10:44

Gombás, barna sörös pite – csirkével és pulykával is készítheted

A múlt héten már gyúrtunk elég pitetésztát, most levelessel dobunk össze néhány finomságot, amikből remek, hétköznapi vacsora lesz.

2021. szeptember9., 10:24

Te hogy készíted a palóclevest? Mi ilyenkor is bográcsban, nagymamánk receptje szerint

Ha egy jó adag magyaros fogást ennél, ez a remek leves szinte magától elkészül a bográcsban. Nem is kell mellé semmi más, csak néhány túrós palacsinta, és esetleg még egypár lekváros.

február19., 12:56

Aszalt szilvás gombaragu – vajas-szerecsendiós burgonyapürével a legfinomabb

Ha te is szeretsz gombászni, és akad a kosárban egy-két alaposan bevizsgált darab, készítsd el ezt a gyors ragut, ami akár burgonyapüré, akár házi, gyúrt tészta mellett remek vacsora lesz.

2021. augusztus25., 11:24

Gombás röszti buggyantott tojással – hétvégi reggelinek tökéletes

Reggelire és gyors vacsoraként is remek ez a fogás, amit mi leginkább egy nagy adag reszelt parmezánnal és friss snidlinggel a tetején szeretünk a legjobban.

2021. július31., 10:24

Mustra