Vega bolognai: könnyű és isteni gombabolognai, parmezánnal a tetején

Húsmentesen legalább olyan finom ez a fogás, mint a hagyományos változatban. Ha marad egy kevés ragu, másnap reggel kanalazd kenyérszeletekre, és készíts belőle egy olaszos melegszendvicset!

Így is nagyon finom, de jóval kevesebb kalória van benne.
Így is nagyon finom, de jóval kevesebb kalória van benne.Wiktory

Hozzávalók 2 személyre:

  • 40 dkg csiperkegomba
  • 3 nagy ek. paradicsompüré
  • 10 dkg szárzeller apróra vágva
  • 10 dkg répa lereszelve
  • ízlés szerint só, bors, olasz fűszerkeverék
  • 15 dkg parmezán a tetejére
  • 1 tk. barna cukor
  • 1 darab paradicsom meghámozva, összevágva
  • 3 gerezd fokhagyma apróra vágva
  • 0.5 dl vörösbor
  • 1 ek. liszt
  • 1 fej vöröshagyma apróra vágva
  • 2 ek. olaj
Recept idők

Elkészítés:

A hagymát az olajon pirítsd 5 percen át. 

A gombát egy aprítógépben törd össze a liszttel  apró, morzsás darabokra. 

A zöldségeket add a hagymához, és puhítsd 5 percen át, majd fűszerezd. Tedd hozzá a paradicsompürét, a bort és a gombát is, majd így is puhítsd 10 percen át. 

Ha ezzel megvagy, el is készültél, tálald frissen főtt tészta tetején, parmezánnal megszórva. 

kapcsolódó Menütipp: ezek a kedvenc karácsonyi receptjeink 2020-ban
Menütipp: ezek a kedvenc karácsonyi receptjeink 2020-ban

Van olyan karácsonyi recept, amit idén ismertünk meg, és nem félünk továbbadni.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Halloumival töltött portobello gombafejek

Hatalmas méretű portobello gombafejek tökéletesek ehhez a fogáshoz, amit húsevőknek köretként, vegetáriánusoknak főételként is tálalhatsz.

2021. szeptember6., 10:24

Kéksajttal töltött portobello gombák – köretként és főételként is szeretni fogod

Ha nem minden fogáshoz ennél húst, készítsd el egyszer ezt a klassz töltött gombát, amihez egy egyszerű vajjal, fehérborral készült rizottó lesz a tökéletes köret.

2021. július15., 10:44

Krémes, fűszeres gombapástétom – fekete olívát is karikázz a kenyérszeletekre

Valamiért ez a remek gombás fogás nagyon finom néhány karika fekete olívával és pár apró kockára vágott, aszalt paradicsommal. A kesernyés és édeskés ízek klasszul kiegészítik az erdei gombák aromáját.

2021. szeptember7., 12:52

Gombás, barna sörös pite – csirkével és pulykával is készítheted

A múlt héten már gyúrtunk elég pitetésztát, most levelessel dobunk össze néhány finomságot, amikből remek, hétköznapi vacsora lesz.

2021. szeptember9., 10:24

Gombás-sajtos gnocchi – jó sok sült fokhagymával lesz az igazi

Sosem árt, ha van otthon egy adag előre elkészített, sült fokhagyma. Sokáig eláll, és remek saláták tetején, sós muffinok hozzávalójaként, de akár egy-egy tésztás fogásnak is finom ízesítője lesz.

2021. július26., 12:52

Te is szereted a fánkot? Itt egy puha, almás változat, amely fahéjas porcukorral lesz a legfinomabb

Szezonja van a fánknak, és ha már így alakult, ne csak a hagyományos, szalagos változatot próbáld ki, hanem mindegyiket, amelyik épp szembejön!

január27., 07:24

Mustra