A legfurcsább dolgokat árusító automaták

GettyImages-104303857

Valóban létezik Japánban használt tinilánybugyi-automata? És vajon, ha rangsorolnunk kellene a legfurább dolgokat, amik árusító automatákban végezték, lenne, ami ezt lekörözi abszurditásban? Ötös toplistánkból most megtudhatod.

Az emberiség egy szelete egészen biztosan megkergült, és itt most nem csak a távol-keleti furcsaságokra utalunk, a világ minden táján felbukkannak őrültebbnél őrültebb automaták. Nemzetközi válogatásunkból kiderül, hogy hol mennyire gurult el a gyógyszer.

TOP 5. Fényűző környezetbe arany ATM dukál

Íme a Gold to Go automata, ez a legelső aranyat árusító automata, amelyet az Egyesült Arab Emírségekben találunk a Dubai Mallban. A masszív, páncélozott dobozt őrök vigyázzák egész nap. Hiszen ez a csillogó automata 320 különböző formában szórja ki magából a 24 karátos aranyat, vehetünk belőle aranyrudakat, érméket és még ékszereket is.

TOP 4. Kínában mégis mire számítunk: rákautomata

Miért is állnál sorba az élelmiszerboltban, ha rákot kívánsz, elég kutyafuttában a metróállomás automatájából megvenned. Élő rákokat potyogtat ugyanis egy automata a Jiangsu tartománybeli Nanjing fő metróállomásán. A naponta feltöltött automata körülbelül 3 dollár értékben árulja a rákokat, természetesen a megfelelő fűszerekkel kiegészítve.

TOP 3. Olaszország: Pizzaautomata, hű, de kreatív

A mikrózott pizzától feláll a szőr a hátukon, de az automata pizza az jöhet. A Let's Pizza nevű gépet 100 pizza elkészítéséhez szükséges hozzávalókkal lehet feltölteni, és a tésztagyúrástól kezdve a sütésig minden folyamatot elvégez. 

A pizzaautomaták fejlesztése az 1990-es évek közepén kezdődött. A Let's Pizza automatákat 2003-tól Észak-Olaszországban kezdték el gyártani, majd még abban az évben Németországban megkezdődött a tesztforgalmazás. 2009-től pedig egész Európában, különösen Olaszországban az utcakép általános részévé vált ez a fura automata. Azóta már a dél-koreai piac is felfedezte magának.

TOP 2. Kanadai cipőautomata kínlódó nőknek

Lapos talpú cipőket árusító automatával is találkozhatunk már Kanadában. A torontói ötletgazdák azt gondolták, jól jöhet egy cipőautomata azoknak, akik még menet közben szabadulnának meg magas sarkúiktól. Ezek a lapos cipők 14,99 dollárba kerülnek, és körültekintően egy táska is jár melléjük, amelyben a vásárló hazacipelheti kényelmetlen lábbelijét. Egy automatában 80 pár cipő fér el.

TOP 1. Nincs őrültebb, mint a japán bugyiautomata

Japánról gyakran kiderül, hogy egy európai számára nemcsak vonzó, de egyúttal bizarr képet is fest magáról. Náluk szinte bármi kapható automatából, akár még használt iskoláslány-bugyi is. Tartja a mondás… De igaz ez?

Japánt szó szerint elborítják az automaták. A szigetországban 5,6 millió darab van, azaz minden 23 lakosra jut 1 darab. Az olyan városok legsűrűbb részein, mint Tokió és Oszaka, sorokban sorakoznak az utcákon és sikátorokban. Számuknál már csak a bennük található áruk őrült változatossága meglepőbb. Legtöbbjük hideg és meleg italokat árul, némelyikük viszont olyan random dolgokat, mint esernyő, képregény, konzerv, virágdísz és nyakkendő. Nem is lenne olyan meglepő a bugyiautomata sem.

A hír azonban nem igaz. Alig néhány hónappal az első automaták felállítása után az üzlettulajdonosok ellen vádat emeltek, és az automatákat eltávolították. Ez a bugyiautomaták hivatalos végét jelentette Japánban.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Mustra