Fokhagymás karaj fűszeres édesburgonya-pürével

Nem is olyan nehéz egy klasszikus kedvencből egy-egy finomságot összedobni, elég egy-egy szezonális zöldségből készült köret és néhány olyan fűszer, ami leginkább az adott évszakra jellemző. Ha van időd, egy nagy adag édesburgonyacsipszet is érdemes összedobnod a fogás mellé.

Egyszerű, de nagyszerű dekorációval.
Egyszerű, de nagyszerű dekorációval.SteveColorado

Hozzávalók 2 személyre:

A húshoz

  • 4 szelet karaj
  • 5 gerezd zúzott fokhagyma
  • ízlés szerint só és frissen tört zöld bors
  • 3 ek. olaj
  • 1 nagy ek. puha vaj

A körethez

  • 50 deka édesburgonya
  • 2 ek. mascarpone
  • ízlés szerint só, bors, szerecsendió, szegfűbors, római kömény
  • 1 ek. vaj
  • 2 nagy ek. ropogós, sült hagymakockák a tetejére
Recept idők

Elkészítés:

Kockázd fel a meghámozott édesburgonyákat, majd főzd puhára legalább 15 perc alatt. Ha a kockák megpuhultak, dolgozd össze egy mixerben a püré összes hozzávalójával, majd a ropogós hagymakockákkal a tetején tálald. 

A húst negyedórán át, szobahőmérsékleten pihentesd a fokhagymákkal bedörzsölve, majd sózd és borsozd, és az olaj és vaj keverékén, nem túl nagy lángon, süsd készre oldalanként néhány perc alatt. Adj neki 10 perc pihenőt, és tálald a frissen elkészített püré mellett.

kapcsolódó Teszt: az olcsó zöld tea is lehet jó?
Teszt: az olcsó zöld tea is lehet jó?

Ahhoz képest, hogy a legolcsóbb és legdrágább termék ára között kilencszeres különbség volt, nem is álltak olyan messze egymástól.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Könnyű fogás az ünnepek utánra: sajttal és sült hagymával töltött tök

Tököt csak nagy adagban érdemes sütni, és ha maradt belőle néhány darab, érdemes megtöltened a kis tökhajókat. Szerintünk sajttal és hagymával a legfinomabb, de jól illik hozzá egy kevés kolbász vagy bacon is.

2020. december26., 06:04

Karaj fűszeres, kecskesajtos vajjal – fokhagymás, párolt zöldbabbal a legfinomabb

Ha pedig nem fokhagymásan szeretnéd, készítsd a zöldbabot mézes-csilis, szójaszószos öntettel, egy kevés pirított szezámmaggal a tetején.

július10., 10:24

Készíts otthon bagelt! Füstölt halas-kapribogyós sajtkrémmel lesz a legfinomabb

Szereted a bagelt? Ugye milyen menő lenne otthon elkészíteni? Segítünk!

november28., 09:24

Narancsos sütőtökkrémleves – pancettakockákkal lesz a legfinomabb

A kicsit édes, kicsit savanyú, téli hangulatú levesben a sós szalonnakockák nagyon izgalmas kontrasztot adnak.

november15., 07:04

Fetás kuszkusszal töltött tök – egy adag gránátalmával a tetején is érdemes megkóstolnod

Ne csak a tél közepén próbálkozz a tökkel – ez a kuszkusszal és fetával töltött változat tökéletes köretként és főfogásként is. Ha még izgalmasabbá tennéd, mentaleveleket és gránátalmát tálalj a tetején.

április17., 11:24

Szaftos, tunkolós bakonyi karaj – csak egy nagy szelet kenyeret vágj mellé!

Egy remek retró fogás, ami nagyon egyszerűen elkészíthető, így ha nem vagy tapasztalt szakács, akkor is meglepheted vele a családot.

november14., 06:04

Mustra