Te is szereted a fetát? Íme 5 remek recept, ha már unod a görögsalátát

Nem mintha baj lenne a görögsalátával, egyszerűen arról van szó, hogy egy csomó más recept lesz sokkal finomabb a feta sajttól, miközben a legtöbben erre az egyetlen dologra asszociálunk, ha meghalljuk a nevét. Miért ne kerülhetne a frittatába, a bruschettába és akár olyan fogásokba is, amiknek a nevét nem kell guglizni?

Arról van szó, hogy a feta sajt remek minden receptben, ahol ki tudjuk használni a krémes-sós finomság előnyeit. Tésztákon, kenyéren, de még a sült tök tetején is remek egy-egy nagy kanál gránátalmamag mellett. Válaszd ki a kedvenced, és pihentesd a görögsalátát jövő nyárig. 

Morzsolj fetát a frittata tetejére, és nem bánod meg! Főleg, ha egy kevés édeskés aszalt paradicsom is kerül mellé. Nálunk zöldborsóval és újhagymával készül ez a remek fogás, amit édeskés, pirított kalácsszeletekkel tálalunk.

A bruschetta ugyan olasz, de ha a fetát jobban szereted a mozzarellánál, írd felül nyugodtan a valójában nem is létező szabályokat. A fetának ezer arca van, és ha te is szereted salátában, érdemes megkóstolnod a pirítósod tetején is, olaszos fűszerekbe forgatott zöldségekkel. 

A sült tök egy remek, véletlenül vegán fogás, aminek állatialapanyag-mentességét most jól el is rontjuk, de csak a tökéletes ízharmónia érdekében. 

Egy jó kis halas fogás következik, halfogyasztásban úgyis sereghajtók vagyunk. Kicsit mediterrán és nagyon gyorsan összedobható finomság, ami akár egy gyors pirítóssal és néhány szem koktélparadicsom mellett is remek lesz.

Ha a padlizsánt is szereted, jó, ha tudod, hogy a feta remek néhány grillezett szeleten egy kis paradicsomlekvárral. Ha pedig most nem előételt keresel, hanem egy remek ebéd- vagy vacsoratippet, akkor most figyelj! 

Oszd meg másokkal is!
Mustra