Fetával sült padlizsán – ha vendégek jönnek, ezzel kínáld meg őket!

Csak egy nagy adag leveles tészta kell ehhez a remek fogáshoz, ami akkor a legtökéletesebb, ha van türelmed beindítani a padlizsánszeletek miatt a faszenes grillt. Ha már izzik a faszén, dobj néhány szelet húst is a tetejére – másnap salátakészítés közben megköszönöd majd magadnak a füstös aromákat.

Néhány karika mozzarellával is megtámogathatod az olaszos hangulatot.
Néhány karika mozzarellával is megtámogathatod az olaszos hangulatot.nicolamargaret

Hozzávalók 3 személyre

  • 2 kisebb darab padlizsán hosszában összevágva
  • ízlés szerint só és frissen tört zöld bors
  • 3 ek. olívaolaj
  • 1 csomag leveles tészta
  • 20 deka feta összemorzsolva
  • 0.5 üveg Marinara-szósz
Recept idők

Elkészítés:

Fűszerezd be és egy kis olajjal kend meg a padlizsánt, majd grillezd meg mindegyiket. Kend meg a tésztát a paradicsomos szósszal, arra mehetnek a padlizsánszeletek, majd hajtsd be a széleit, hogy egy kis pereme legyen. Végül pirítsd rá a fetát 25 perc alatt. 

Mik a profi séfek kedvenc egyszemélyes fogásai? Kedvenc Michelin-csillagosaink elárulták Mik a profi séfek kedvenc egyszemélyes fogásai? Kedvenc Michelin-csillagosaink elárulták

Mit esznek a legmenőbbek, a legnagyobbak, a profik, a szakácsok, a séfek, ha csak maguknak főznek? Most kiderül.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Citromos fejes saláta fetával és kesudióval – gyors és egészséges tavaszi köret

Egy remek, egyszerű salátát hoztunk, ami a tavasszal grillezett húsok mellett a legfinomabb. Ha ebben a változatban megunod, egy gyors, vörös pestós öntetet dobj össze hozzá, és grillezett paradicsommal tálald.

2021. április24., 12:52

Csőben sült olaszos padlizsán pennetésztával és friss parmezánnal

Ha az ember az olasz konyha rajongója, naná, hogy egy idő után észreveszi, hogy ezek az olaszok bizony rengeteg tésztát és pizzát esznek, ami hosszú távon azért lehet, hogy nem a legjobb az egészségünknek. Ha viszont néha beiktatsz ilyen klassz, padlizsános fogásokat, akkor a vitaminbeviteled miatt sem kell annyira aggódnod, miközben ugyanolyan klassz, olaszos ízeket kóstolsz majd.

2021. augusztus22., 10:24

Padlizsános teriyaki tál bélszínnel – egy adag csirkemellel és anélkül is finom lesz

A padlizsán remek alap minden fűszeres fogáshoz, mert semleges íze miatt a csípős, paradicsomos és az édeskés pácokat is könnyen magába szívja. Ezzel a gyors fogással be is bizonyítjuk.

2021. május27., 10:24

Pestóval és sajttal töltött padlizsánfalatok – egy nagy kanál paradicsomlekvárral érdemes tálalnod

A paradicsomlekvár egy adag vajjal, balzsamecettel, fahéjjal és barna cukorral alaposan összefőzve a legfinomabb. Főzd össze a ragut a felkockázott, hámozott paradicsomokkal, és egyadagos változatban is elkészítheted.

2021. május25., 10:24

Görögdinnye-feta saláta recept

Mi szívesen próbálunk ki szokatlan kombinációkat, és az édes-sós párosításokkal sincs bajunk, így nagyon szeretjük ezt a kissé füstös, édeskés-sós salátát. Jéghidegen, grillezett csirkecombok mellett a legfinomabb.

2021. június6., 10:24

Íme egy remek salátarecept, ha szereted a fetát, de valami újat készítenél belőle

Finom vele a töltött gomba, nem hiányozhat a görögsalátából, de a fetának azért ennél jóval több arca van. Már mutatjuk is az egyik legegyszerűbben összeállítható fetás fogást.

2021. szeptember15., 12:52

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek