Koreában a férfiak szépségversenyen harcolnak egymással: így néz ki az egyik győztes

GettyImages-524187100

Minden év novemberében megválasztják a legmutatósabb koreai férfit: az évente megrendezett szépségverseny minden alkalommal hatalmas esemény.

A nőktől már megszoktuk, hogy csillogó estélyikben, magas sarkú cipőkben, bikinikben méretik meg magukat, mereven integetnek, mosolyognak és okosakat mondanak, csak hogy a fejükre kerülhessen a világ legszebb nőjének járó korona. Azért tőlük szoktuk meg, mert évszázadokon keresztül azt tekintettük normálisnak, hogy a nők a szépségük segítségével küzdenek az érvényesülésért – más terület ugyanis nem nagyon maradt nekik. Mostanra ez is változik, és egyre több helyen állnak színpadra öltönyös, vagy épp úszónadrágos férfiak, akik izmaikkal, mozgásukkal, fura integetéssel és szellemességekkel próbálják meg lenyűgözni a zsűrit és persze az egész világot. 

A Mister International Korea elnevezésű verseny harmadik helyezettje, Joo Yong Lee csokornyakkendőben, vállán szalaggal mutatja, hogy idén ő lett a harmadik helyezett, azaz övé a Man of the Year 2022 cím. Arról mesélt, hogy épp a 2018-as Miss Korea inspirálta őt arra, hogy megmérettesse magát.

A férfiszépségversenyek egyre elterjedtebbek

Az első ilyen versenyt 2013-ban rendezték meg. S hogy miért? A szépség a férfiak körében is egyre népszerűbbé válik, ezt követte le az események szerveződése. Gondoljunk csak bele, mára nem elég, hogy egy férfi egy fokkal szebb legyen az ördögnél: legyen ápolt, helyes, divatos. Főleg Dél-Koreában. Elvárás a sima bőr, a szép fogsor, a huncut tekintet, a ránctalan bőr. Egyre több, szándékosan férfiaknak gyártott krém, smink- és divatcikk jelenik meg a piacon, a dél-koreaiak pedig a legnagyobb férfidivatcikk-fogyasztók a világon. Ezek után nem csoda, hogy meg is szeretnék mutatni, milyen jól néznek ki.

A szépségversenyen csakis nőtlen, minimum érettségizett, 18–31 éves férfiak vehetnek részt (ugyanezen verseny női megfelelőjén a maximumkor 28 év). Nézik a versenyzők izomzatát, fittségét, kidolgozottnak kell lenniük, de nem annyira, mint egy testépítő. Meg kell mutatniuk magukat apró, fehér, szoros alsóneműben is. Ez annak fényében igazán meglepő, hogy egyre több női szépségversenyen hagyják el a bikinis felvonulást, miután rájöttek, hogy mérhetően rontja az átlagos nő testképét, önbizalmát. 

Joo Yong Lee mindenesetre nem bánta meg a részvételt, a harmadik hely is elég volt ahhoz, hogy jó álláshoz jusson, és bár az előítéletekkel neki is meg kellett küzdenie, nem bánja, hogy megmutatta magát. 

A címlapkép illusztráció.

Szakácskönyv egy kis extrával!

 

Mentes Anyu legújabb könyvét azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

Most AJÁNDÉK üvegpalack és vászontáska is jár a könyv mellé!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Mustra