Egy izgalmas divatkiegészítő felemelkedése és reneszánsza – a fejpánttal biztosan figyelmet kapsz

Legyünk őszinték, a hajpánt nem valami új felfedezés, de az a helyzet, hogy újra és újra visszajön a divatba. Lehet, hogy most is.

Nem tudni, hogy pontosan kinek jutott az eszébe a Párizsi Divathéten, hogy hajpántot tűzzenek a modellek hajába, de nem feltétlenül volt rossz ötlet. Nyilván neked is szemet szúrt, hogy több modellen is láthattunk hajpántot. Nyilván. De az sem kerülhette el a figyelmed, amikor Joe Biden beiktatásán Amanda Gorman afroamerikai költőnő elszavalta versét, mely a demokratikus értékek megvédése mellett áll ki. A fiatal lány nem csak ezzel lopta el a teljes show-t, ebben közrejátszott fejpántja is, amely csupán egy kiegészítő, mégis fejedelmi megjelenést biztosított a költőnőnek, egyben a párnázott fejpántokat visszarepítette a divat világába. Amanda egy 2019-es Prada darabot viselt, amiért valószínűleg mindmáig hálás a divatház, hiszen az izgalmas tűzpiros kiegészítő eladási listájuk előkelő helyére került rögtön a beiktatási ceremónia után.

GettyImages-1230695900
Pool / Getty Images Hungary

Hogy ennek egyenes következménye-e, hogy visszajön a divatba a régen oly népszerű kiegészítő, egyelőre nem biztos, de manapság tulajdonképpen bármi elképzelhető, és talán, tekintve, hogy a magas derekú farmernadrágok még mindig másodvirágzásukat élik, miért pont a hajpánt maradna a távoli nyolcvanas években?

És hogy mi lehet az oka az újonnan érkezett népszerűségnek? Talán az, hogy elegáns, ha reggel éppen olyat tűzöl a füled mögé, de ha ahhoz van kedved, egy szegecsekkel díszített darabnak köszönhetően egész nap rockhercegnőnek érezheted magad. Lehetsz törékeny királylány, vagány díva, bevállalós hippi, vagy akár a legnagyobb főnök a világon, több mint valószínű, hogy a hajpánt neked való, és ha eddig ezt még csak nem is sejtetted, alább bebizonyítjuk!

GettyImages-1149254470
Kirstin Sinclair / Getty Images Hungary

A hajpánt egyébként a 80-as években élte fénykorát, amikor többek között például maga a divat királynője, Diana hercegnő is viselte őket. Úgy tűnik, az elmúlt években ez a trend ismét felerősödött, és hatalmasra nőtt a celebek, társasági szereplők és influencerek körében, nekünk pedig öt jó okunk is van rá, miért/mikor érdemes olykor-olykor megkoronázni vele a napodat!

GettyImages-1203765126
Princess Diana Archive / Getty Images Hungary

Rohanásban…

Jaj, csak nem egy rohanós reggel? Elaludtál? Elaludt a gyerek? Előfordul, de nem kell azonnal kétségbeesni, tűzz egy hajpántot a hajadba fésülködés után, és már indulhatsz is a dolgodra! Vagy ne is fésülködj, ha nincs kedved, amúgy is eléggé túlértékelt dolog. 

GettyImages-1146780582
Christian Vierig / Getty Images Hungary

Rosszhaj-nap? Nyugi!

Idő van, de egyszerűen valamilyen nagyon fura oknál fogva valamiért mégsem áll össze úgy, ahogy gondolod? Ne aggódj, csak kapj elő egy selyem fejpántot!

A fejpántok gyors és egyszerű megoldást jelentenek minden rosszhaj-napon. Párosítsd a selyem fejpántot fonattal, konttyal vagy lófarokkal, vagy nézz oktatóvideókat, mert a lehetőségek tárháza nagyjából végtelen. 

Igaz, vannak olyan bakik, amiket még a hajpánt sem menthet meg, legutóbb például Angelina Jolie került nagyon kellemetlen helyzetbe.

GettyImages-1345456952
Edward Berthelot / Getty Images Hungary

Sportoláshoz is jó. Erőt, egészséget!

Ha rettenetesen szürkének és egyhangúnak tűnnek az őszi napok, itt az ideje, hogy feldobd valamivel a megjelenésedet, ami miért ne lehetne egy menő hajpánt, ha már úgyis éppen visszajön a divatba?

Egyébként edzéshez is jó ötlet használni ezt a csoda kiegészítőt, mivel feltehetően a hajad veled együtt mozog, szóval néha elég idegesítő lehet. Akkor mondjuk nem, ha használsz hajpántot. Ha kimondottan olyat keresel, ami sportoláshoz való, az még az izzadságot is összegyűjti, de ez már egy másik cikk témája.

Oszd meg másokkal is!
Mustra