A gyilkos maga is áldozat: kettős tragédia rázta meg Amerikát

GettyImages-1152777129

Amerikában sokkal könnyebb fegyverhez jutni, azt birtokolni, tárolni, használni is. Hiába vitáznak ezen évtizedek óta, megoldás nem születik, tragédia viszont annál több. Most egy három- és egy négyéves kislány lett áldozat.

A hatóságok szerint ez egy olyan eset, amely jól illusztrálja, hogy az Egyesült Államok megengedő fegyverkultúrája milyen halálos következményekkel jár a gyerekekre nézve. Egy hároméves kislány véletlenül agyonlőtte négyéves nővérét texasi otthonukban vasárnap késő este. Az élesre töltött félautomata pisztoly öt (!) felnőtt ember jelenlétében sült el. 

A Houston közeli kisvárosban élő családban jelen volt az édesanya, a mostohaapa, és még három felnőtt, miközben a két kislány játszani kezdett a töltött fegyverrel. Mindegyik felnőtt azt hitte, hogy a másik figyel a gyerekekre, így történhetett meg, hogy valójában senki sem vette észre, mi történik, és nem is szóltak rájuk. Mire feleszméltek, a baleset már megtörtént. 

Egy újabb tragédia az otthon tartott fegyver miatt

A lövés esélyt sem adott a négyéves kislánynak, a helyszínen életét vesztette, a kiérkező mentők már semmit sem tudtak tenni érte. Még nem tudni, hogy a felnőttek közül bárkit is büntetőeljárás alá vonnak-e, mert nem gondoskodott arról, hogy a lövöldözésnél használt fegyverhez ne férhessen hozzá egyik gyerek sem. A legrosszabb az egészben pedig az, hogy aznap este két lányt veszített el a család: egyet, aki meghalt, és egy másikat, akinek azzal a tudattal kell leélnie az életét, hogy a felnőttek hanyagsága miatt véletlenül testvére halálát okozta

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Mustra