A boldogító igent ilyen helyeken mondd ki: rendezvénydekorációs szakértők tanácsai

6191562m

Egy esküvő talán legmeghatározóbb eleme, az ifjú páron és a menyasszony ruháján kívül, a jól megválasztott helyszín. De egy nagyobb születésnap vagy céges buli esetén is sok minden múlik a megfelelő atmoszférájú és dekorációjú étterem vagy rendezvényhelyszín kiválasztásán. A tér, a környezet jellegzetességei hatással vannak az egész esemény stílusára, ha harmonikus összhatásra törekszünk. Rendezvénydekorációra specializálódott szakemberek összegzik tapasztalataikat, hogy ezzel segítsenek az ideális összhatás elérésben.

A helyszín stílusa

„Minden (esküvői) helyszínnek van egy saját stílusa, ami alapvetően meghatározza az oda készíthető dekorációk irányvonalát, színvilágát” – jegyzi meg Amár-Komlós Rebeka és Hajdu Katalin, a Naturanza Decor & More cég tulajdonosai, virágkötő és rendezvénydekorációs szakemberek. 

„Akkor lesz a legszebb, leglátványosabb a végeredmény, ha az harmóniában van a helyszínnel. Egy elegáns helyhez elegáns dekoráció illik, míg egy bohém vagy rusztikus helyszínhez az annak megfelelő lazább stílus passzol.

Érdemes már a helyszínkeresés előtt a párnak megállapítani az esküvő stílusát, és ahhoz illeszkedően keresni. Természetesen sok mindent el lehet »takarni« ügyes megoldásokkal, de a meghatározó stílusjegyeket igazából nehéz teljesen eltüntetni, nem beszélve arról, hogy egy-egy ilyen megoldás igen magas extra költséget jelenthet” – avatnak be a szakemberek. 

A helyszín színvilága

„Talán nem is gondolnánk, hogy a függönyök színének vagy a lámpáknak mekkora jelentősége lehet az esküvői dekoráció színvilágának meghatározásában, pedig valójában igen fontos szerepet játszhatnak.

Sokszor találkozunk olyan helyszínekkel, amelyek gyönyörűek ugyan, néha mégis túl színesek”

– osztják meg tapasztalataikat a Naturanza szakemberei.

Így néz ki a helyszínnel harmonizáló esküvői terítés
Így néz ki a helyszínnel harmonizáló esküvői terítésNaturanza

„Ilyenkor mérlegelni kell, hogy a pár által megálmodott színvilág egyrészt beilleszthető-e a már meglévő színek közé” – mondja Hajdu Katalin. „Másrészt, ha illeszkedik is, nem lesz-e az összhatás egyszerűen túl »sok«. Egy kék függöny, egy sárga fal, egy vörös márványpadló mind-mind olyan tényező, amelyek alapvetően beleszólhatnak a tér dekorálhatóságába, így ezekre is érdemes már a helyszín keresésekor odafigyelni. Dekorosként leginkább azt szeretjük, ha a helynek semleges színei vannak, (fehér, törtfehér, bézs, homokszín stb.), hiszen így szinte bármilyen szín szóba jöhet.”

A hely paraméterei, kiegészítői

„Ugyanennyire fontos a belmagasság és a bútorok, lámpák stílusa, színvilága, hiszen ezek is a dekoráció meghatározó elemei.

Például, a mai napig nagyon divatos magas asztaldíszek kizárólag egy legalább 3-4 méteres belmagasságú teremben mutatnak igazán jól. Különben összenyomják a teret, az egyszerűen kisebbnek fog tűnni, ami 100-120 fős vendégseregnél nem éppen a kívánatos végeredmény” – hívja fel a figyelmet Amár-Komlós Rebeka. „A teremben vagy a szertartás helyszínen lévő bútorokról se feledkezzünk meg, hiszen egy ezüstcsillárokkal és -lámpákkal kialakított teremben az aranykiegészítők nem működnek. Hasonlóan, a kék vagy zöld bársonyszékek ugyan gyönyörűek, de nem ajánlatos hozzárendelni a megálmodott rózsaszín virágdekorációt.”

„Természetesen rengeteg szolgáltatót találunk, akik kifejezetten rendezvénybútor-bérbeadással foglalkoznak, így könnyedén rendelhetünk megfelelő székeket, azonban ennek bizony komoly extra költsége is van” – teszi hozzá.

Tiltólistás virágok: szegény szegfű

„Minden menyasszonyt megkérdezünk, van-e olyan virág, amit semmiképpen sem szeretne az esküvőjén látni.

10-ből 7 menyasszony a krizantémot és a szegfűt azonnal tiltólistára teszi, mondván a krizantém temetővirág, a szegfű olcsó.

Az összeszokott kis csapat már most nagy tapasztalattal rendelkezik
Az összeszokott kis csapat már most nagy tapasztalattal rendelkezik

Ugyanakkor, a krizantémnak rengeteg fajtája van, sokról még a szakavatottak sem gondolnák, hogy temetővirág, ráadásul az egyik legszélesebb színskálával rendelkező fajta. A szegfű pedig szerintünk az egyik legizgalmasabb virág, hiszen cakkos szélű szirmai bármilyen dekorációt meg tudnak bolondítani” – jegyzik meg a szakemberek. „Fontos még kiemelni, hogy elképesztően sok színárnyalatban termesztik őket, így 

sokkal több esetben találunk tökéletes színű szegfűt, mint például ideális színű rózsát.”

Így a rendezvénydekorációs szakértők azt javasolják, ne zárjuk ki teljesen ezeket a virágokat, akár kis mennyiségben, egyéb fajtákkal keverve is számításba jöhetnek.

Minden elképzelésre van megoldás
Minden elképzelésre van megoldás

Szezonalitás, avagy a szeptemberi tulipán története

„Természetesen a kedvenceket is meg szoktuk kérdezni, így sokszor lehetetlen küldetéssel szembesülünk, és ránk hárul a feladat, hogy közöljük a rossz hírt: képtelenség az adott virágot garantálni, mivel minden virágnak megvan a maga szezonja. Ezt nyilván nem a menyasszonyok dolga tudni, hiszen ők nem virágkötők, de 

aki feltétlenül ragaszkodik egy fajtához, annak érdemes tájékozódnia, hogy a nagy nap környékén egyáltalán elérhető-e az álomvirág.

Persze a szeptemberi tulipánt meg tudjuk rendelni külföldről (a tavaszi ár többszöröséért), és még az is lehet, hogy sikerül egy távoli ország termesztőjétől behozni a kívánt színben, az azonban egészen biztos, hogy azt hűtőtáskában kell majd a menyasszony után hurcibálni a fotózásra és az esküvőre is” – int óvatosságra és körültekintésre Amár-Komlós Rebeka és Hajdu Katalin.

Bízzunk a dekorosban

Fontos, hogy a megrendelő bízzon a szolgáltatójában, és összhang legyen a két fél között. Az esküvői dekoráció az egyik legfontosabb része az eseménynek, ami minden esetben teljesen egyedi. 

Nincs két egyforma dekoráció, ahogy nincs két egyforma szál virág sem, és a párnak teljes bizalmat kell szavaznia a választott szolgáltatónak.

„Ez egy komoly elköteleződés és felelősségteljes munka, hiszen a párok életük egyik legszebb napját bízzák ránk. Mi minden esetben javaslunk egy online meetinget, hogy még a szerződés aláírása előtt megismerjük egymást” – hangsúlyozzák a szakemberek, akik éppen ezért azt tanácsolják a rendezvényhelyszínt keresőknek: „Nézelődjetek sokat, keresgéljetek, és ha lehet, kérjetek előzetes találkozót, hogy biztosan olyan szolgáltatóval szerződjetek, akivel valóban megvan az összhang, és akire nyugodt szívvel rá tudjátok bízni a nagy eseményt.” 

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Mustra