Erre költi a Konyhafőnök főnyereményét Tornóczky Anita

DSC2563

Csodaszép menetelést mutatott be Tornóczky Anita a Konyhafőnök VIP-ben, amelyet tegnap meg is nyert. Hogy mire költi a győzelemmel járó 10 millió forintot? Ezt is elárulta.

10 millió forintot nyertél a Konyhafőnök VIP-ban. Ez neked sok pénz?

Sok pénz, de ezt le kell adózni, úgyhogy a 10 millió forint inkább 6 millióban áll meg.

Mire fogod költeni?

Mindenképp létre szeretnék hozni egy kutyás központot. Én a kutyázást eddig a saját otthonomban végeztem, ahol eleve hat kutya él, és a befogadóképesség emiatt is korlátos. Nagy szomorúságom, hogy nem tudok tíz gyereket leültetni magamnál, hogy mondjuk felelős kutyatartást tanító tábort vagy képzést tartsak. A pénzt tehát egy kutyás központra költöm majd, itt a gyerekeknek mindent megtaníthatnék a felelős városi kutyatartásról. Hiszek ugyanis abban, hogy akkor tud fejlődni az állattartási kultúra Magyarországon, hogyha a legfiatalabbakat edukáljuk.

A karácsony a kutya-örökbefogadások csúcsidőszaka, ehhez a jelenséghez hogy állsz?

Sírva könyörgök, ne fogadjon be senki karácsonykor kutyát! Sokan úgy gondolják, most lesz egyben két hetünk, mikor, ha nem most? Ezzel az a baj, hogy a kutya azt szokja meg, hogy mindenki otthon van, mindig van vele valaki, majd január 3-án egyszer csak rácsapjuk az ajtót. Ezt nem fogja érteni, szeparációs szorongása lesz, aminek az lesz a vége, hogy fogjuk és visszavisszük, mert a szomszédok feljelentenek, amiért reggeltől estig üvölt.

Ugorjunk vissza a kutyákhoz. Hogy érezted magad a Konyhafőnök VIP-ben?

Nagyon nagy kihívás volt. Alaposság, alázat és nagy tudásvágy kellett hozzá. Szeretek új dolgokat tanulni, pláne a főzésről. A volt férjem vendéglátós, vele sokszor jártunk tanulmányi kirándulásokra külföldre. Számos technológiát, alapanyagot ismertem mint fogyasztó, de nem mint felhasználó. Úgy gondoltam, ha adott a lehetőség, hogy a legjobbaktól tanulhassak, akkor belevágok, mert Sárközi Ákostól vagy Rácz Jenőtől szívesen tanul az ember. Ezért vállaltam el, nem pedig azért, mert vendéglátós terveim lennének. Az út volt számomra érdekes. Izgatott, hogy hetekig versenyhelyzetben, nyomás alatt létezni milyen lehet, ez mit hoz ki belőlem. 

Mit főzöl karácsonykor? Van egyáltalán kedved egy ekkora hajtás után azonnal fakanalat ragadni?

Most elindul a családlátogatás, és most abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy a  család főz nekem.

Ha már a családnál tartunk, hogy telnek a napjai nevelőapukádnak, korábbi miniszterelnökünknek, Medgyessy Péternek?

Jól telnek a napjai, egyáltalán nem fog rajta az idő. Kicsit megviselte, hogy a pandémia alatt nem volt annyi dolga, mert azelőtt állandóan előadásokat tartott a világban, repkedett, azokra készült, tehát mindig volt feladata. Ebbe zavart bele a pandémia, a tétlenséggel nem tudott mit kezdeni, úgyhogy gyorsan megműtette a térdét, kellett neki ugyanis egy térdprotézis. Az operációból azóta felépült, és hiába 79 éves, 10-15 évet simán letagadhatna. Egyébként pedig szurkolt nekem anyámmal együtt a tévé előtt, ők ketten egy percet nem hagytak volna ki a vetélkedőből.

A teljes beszélgetés Tornóczky Anitával itt tekinthető meg:

Oszd meg másokkal is!
Mustra