Kiszámolták, mikorra pusztulhat ki az emberiség, az ok nem meglepő

GettyImages-1429697223

Az emberiség végnapjaival kapcsolatos kalkulációt egy szuperszámítógép végezte el.

A globális felmelegedés olyan fenyegetést jelent ma, amely mellett már nem lehet szó nélkül elmenni: szuperszámítógép készítette klímamodell mutatta meg most, mit tesz majd velünk a szó szerint pokoli meleg.

Az ítélet meglehetősen kíméletlen: a hetvenfokosra felmelegedő bolygó az élettel összeegyeztethetetlen környezetet kínál majd az emlősök számára. Jövőjük a kihalás lesz: ez a sors jut emlősként az embernek is.

Az emberiség végnapjait a klímaváltozás hozhatja el
Az emberiség végnapjait a klímaváltozás hozhatja elskaman306 / Getty Images Hungary

A részletes előrejelzés szerint a napsütés egyre erősebb lesz, a vulkáni aktivitás pedig élénkebb, ezáltal sokkal több szén-dioxid kerül majd a légkörbe. A kontinensek egyetlen, hatalmas szuperkontinenssé, a Pangea Ultimává állnak majd össze,

ám ez sem jelent menedéket az ember számára. Területének 8-16 százaléka nyújt majd olyan viszonyokat, amelyek lehetővé teszik az életet.

Mindez odavezethet a kalkulációk szerint, hogy 250 millió év múlva kipusztul az emberiség, mely az emlősökkel együtt sokkal jobban képes alkalmazkodni az extrém hideghez, mint ahhoz az extrém meleghez, amelyet a klímaváltozás előidéz. 

Megjelent az új Dívány-könyv!

Őszi bekuckózós olvasáshoz tökéletes választás ez a kötet, hisz 42 izgalmas emberi történetet tartalmaz a múlt századból. Régen vajon tényleg minden jobb volt?

Tekintsd meg az ajánlatunkat, kattints ide!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Mustra