Édeskömény-grépfrút leves – hidegen, egy kevés citromos olívaolajjal a legfinomabb

Ha így megunod, szarvasgombás olajjal is készítheted, az is remekül illik ebbe az izgalmas levesbe.

Hozzávalók 2 személyre:

  • 2 ek. citromos olívaolaj a tetejére
  • 1 darab párolt édeskömény vékonyra szeletelve
  • ízlés szerint só, zöld bors
  • 2 bögre alaplé
  • 1 darab grépfrút leve és héja
  • 1 mk. barna cukor
  • 1 deci tejszín
Recept idők

Elkészítés:

Egyszerűen forrald össze az alapanyagokat és főzd néhány percig. Tálald az olívaolajjal és esetleg egy-egy adag vajban pirított kalácskrutonnal a tetején. 

kapcsolódó Ezeket olvasd a nyáron, ha érdekel a pszichológia
Ezeket olvasd a nyáron, ha érdekel a pszichológia

Pszichológusoktól kértünk tippeket nyári olvasmányokhoz.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Spenótos palacsinta tonhalkrémmel - buggyantott tojással a tetején a legfinomabb

Egy igazán extra reggeli, amiben a tonhalas réteg és a palacsinták közül nem hiányozhat egy adag olvadt mozzarella sem.

július31., 12:52

Ha te is imádod a gyümölcsleveseket, próbáld ki ezt az ananászos-cseresznyéset!

Mi kókuszcsipsszel szeretjük a legjobban ezt a gyors levest, amibe nálunk a legtöbbször néhány kocka csilivel és mézzel ízesített, grillezett ananász is kerül.

május8., 12:52

Cukkini-édeskömény leves – még egy recept kedvenc zöldségünkkel

Ha te is szereted a leveseket, van egy tippünk, amit mi legjobban egy szelet olvadt mozzarellával tálalt pirítós tetején szeretünk a legjobban. Hidegen és melegen is finom, csak győzd elkészíteni.

május12., 12:52

Nyári, kukoricás raguleves vegán módra

Egy kissé édeskés leves lesz az alig negyedórás főzés végeredménye, ami mexikói fűszerekkel, csípősen a legfinomabb. Ha nem szeretnéd túl fűszeresre, akkor tárkonyt vagy bazsalikomot adj hozzá.

június13., 10:52

Bazsalikomos karalábé-krémleves: néhány falat kalácskrutonnal tökéletes tavaszi fogás

Kissé olaszos hangulatban készült nálunk ez a leves, ami mellé vajban pirított kalácsfalatokat szeretünk tálalni a legjobban. Ha te is levesrajongó vagy, ki ne hagyd a tavaszi repertoárból!

május6., 10:24

Te is imádod az olasz konyhát? Készíts tortellinilevest friss bazsalikommal a tetején

Egy nagy adag reszelt parmezán sem hiányozhat ennek a levesnek a tetejéről, és ha még egészségesebbre készítenéd, a legvégén apróra vágott, hámozott paradicsomot és egy kevés felkockázott zellerszárat is adj hozzá.

május23., 10:24

Mustra