Édesburgonya-lencse dahl – egyszerű indiai vacsoratipp

Ha nyitott vagy a különleges ízekre, neked hoztuk ezt a gyors vacsoraötletet. A dahl az indiai konyhából ismert egytálétel, aminek nagyjából végtelen számú változata van. Ez az édesburgonyás az egyik legfinomabb, főleg füstöt paprikával és egy kanál hideg, sűrű joghurttal tálalva.

Ha szaftosabban szeretnéd, két kanál sűrű joghurtot is adj hozzá.
Ha szaftosabban szeretnéd, két kanál sűrű joghurtot is adj hozzá.Fotó: Eleonora Tuveri

Hozzávalók 2 személyre:

  • 1 nagy evőkanál vaj vagy ghee
  • ízlés szerint só, bors, gyömbér, csili, fokhagymapor, kurkuma, kömény
  • 6 deci alaplé
  • 25 deka vörös lencse
  • 1 darab vöröshagyma apróra vágva
  • 2 ek. friss spenót
  • 2 darab édesburgonya felkockázva
Recept idők

Elkészítés:

Az alaplében főzd meg a lencsét, a zsiradékban pedig puhítsd meg a hagymát és az édesburgonyát. Fűszerezd alaposan, és ha a lencse elkészült, keverd azt is a batátához. Melegítsd össze, majd ha elkészült, add hozzá a spenótleveleket is. Ha szaftosabban szeretnéd, két kanál sűrű joghurtot is adj hozzá. 

Édesburgonya-rajongó vagy? Próbáld ki egy kevés parmezánnal, gombával és spenóttal megtöltve!
Édesburgonya-rajongó vagy? Próbáld ki egy kevés parmezánnal, gombával és spenóttal megtöltve!

A gomba és a spenót mellé nálunk egy kevés parmezán is került, a spenót pedig egy kevés vajon puhult, fokhagymával, ami nagyon jól illik az édeskés burgonya ízéhez.

Tovább »

Még több recept

Kóstoltad már a krémes burgonyapürét füstös aromákkal?

Csak egy kis változás, mégis hatalmas lesz a különbség. Kedvencünkből mi sosem hagyjuk ki a jó minőségű vajat, ami mellé vagy zsíros tejet, vagy egy kevés tejszínt löttyintünk. Nem ettől lesz egészséges, de sokkal finomabb a hedonista verzió.

március25., 10:44

Tiramisu helyett készítsd el ezt a rétegezett, Oreóval készült desszertet

Ha még soha nem készítettél egy édességet sem, akkor is jól sikerül majd ez a változat, amit akár egy kevés málnalikőrrel és málnadarabokkal is feldobhatsz.

május1., 12:52

Ez az édeskés, vegán karalábéfőzelék egy gyors, petrezselymes fasírttal a legfinomabb

A tavasz egyik legfontosabb kísérője nálunk az édeskés, nagyon petrezselymes karalábéfőzelék, amit vegán változatban is kipróbáltunk, és kiderült: a hús- és tejtermékmentes verziója is egészen remek tud lenni, ha a semleges ízű rizstejszínnel sűrítjük be. Ha lehet egy kicsit még egészségesebb, akkor miért ne legyen alapon nálunk így is maradt meg a házi recepttárban.

május5., 10:20

Meleg salátaként érdemes tálalnod ezt a finom pestós burgonyasalátát

Akár köret is lehet belőle, de ha nem vágysz túlságosan nehéz vacsorára, ezt érdemes összedobnod egy nagy adag koktélparadicsommal és rukkolával.

január9., 06:04

A tárkonyos csirkeraguleves még finomabb egy kevés karalábéval

Ez a gyors leves a citromtól savanykás, a tárkonnyal és a puha karalábéval édeskés ízvilágú lesz, ami tökéletesen illik a fokhagymás csirkefalatokhoz.

május3., 12:52

Burgonyás frittata pestóval és kecskesajttal – remek, olaszos reggeli

Mit reggeli, akár vacsorára is simán elkészítheted: egyszerű, finom és aki imádja az olasz konyhát (mindenki), biztosan szeretni fogja. Nem kockáztatsz semmi azzal, ha kipróbálod.

március18., 12:52

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.