Babyt tényleg senki nem ültetheti a sarokba, visszatért a Dirty Dancing című film

profimedia-0360503061

Folytatást kap a Dirty Dancing, ráadásul Jennifer Grey is visszatér. Az 1987-ben bemutatott népszerű film továbbgondolásával egyszer már próbálkoztak. 2004-ben elkészült a Dirty Dancing: Havana Nights, de ez a sztori nem kapcsolódott az eredetihez, kivéve, hogy Patrick Swayze egy tánctanárt alakított benne. A mostani verzió viszont az előkelő catskillsi üdülőhelyen játszódik majd, ami az eredeti film helyszíne is volt.

A Dirty Dancing, avagy a Piszkos tánc sajátos miniuniverzumot alakított ki az elmúlt 35 év alatt. Az 1987-ben bemutatott amerikai romantikus zenés filmet Emile Ardolino rendezte, a főbb szerepekben Jennifer Grey és Patrick Swayze volt látható.

Még maguk az alkotók sem számítottak ekkora sikerre, pedig gyorsan jegyeladási rekordokat döntött. A „The Time of My Life” című betétdala pedig Oscar-, Golden Globe- és Grammy-díjat is nyert. Arra pedig végképp nem lehetett számítani, hogy 35 év után is ekkora kultusz lesz a film körül, és szinte szállóigévé válik, hogy: „Babyt senki sem ültetheti a sarokba!”

35 éve töretlen a Dirty Dancing sikere
35 éve töretlen a Dirty Dancing sikere

Dirty Dancing a világ körül

A készülő filmről egyelőre nincs sok információ, de már 2020-ban rebesgették, hogy lesz folytatás. Az elmúlt évtizedekben a Dirty Dancing sok alkalommal került feldolgozásra. 1988-ban futott egy sorozat, majd következett 2004-ben a Piszkos tánc 2., sőt ugyancsak 2004-ben Ausztráliából indult egy színpadi adaptáció is, ami végül az egész világot bejárta. 2017-ben megjelent egy tévéfilm is Nicole Scherzinger és Abigail Breslin közreműködésével. Hogy erre nem nagyon emlékszünk, nem véletlen, annyira feledhető volt.

Amit viszont lehet tudni…

„Jennifer Grey visszatér a következő fejezetben” – hangzott el a Lionsgate Las Vegas-i bejelentésén. A cselekmény az előkelő catskillsi üdülőhelyen játszódik majd, ami az eredeti film helyszíne is volt.

Az eredeti változatban Grey Frances „Baby” Housemant alakította, egy fiatal nőt, aki a családjával nyaral, és beleszeret Johnny Castle (Patrick Swayze) táncoktatóba. Swayze 2009-ben elhunyt, így vele már nem számolhattak az alkotók. 

Érzések és romantika, ez volt a film titka
Érzések és romantika, ez volt a film titkaProfimedia

A most 62 éves Jennifer Grey viszont nemcsak szerepelni fog a filmben, de a produceri feladatokat is ellátja.

Reméljük, egy kicsit tovább szárnyal, mint a Havana Nights, ami nem tette magasra a mércét. A film veszteséges volt, és a várakozással ellentétben nem ért el semmilyen sikert. A 25 millió dolláros költségvetés mellett a film amerikai bevétele 27 millió dollárt tett ki, ami kifejezetten rossznak mondható Hollywoodban. Amit megjegyezhettünk a második részből, az a zene: Christina Aguilera, Santana és Jorge Moreno, valamint Orishastól a jól csengő Cuba.

Egy biztos, a Dirty Dancing tele van ikonikus pillanatokkal, zenével és érzésekkel. Az alkotóknak nemcsak az előkészületekre kell nagy hangsúlyt fektetni, hanem a film tartalmára is, mert a nézőknek már van egy elvárása, és ha Baby a sarokban marad, akkor minden bizonnyal csalódottak lesznek.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Mustra