5+1 bölcsesség Cylától – Kajdi Csaba élete printben is tapinthatóvá vált

kajdi csaba

Ha kicsit is ismered Kajdi Csabát, akkor nem egy Wikipédia-szerű életrajzi könyvet vársz tőle. Ne aggódj, nem is okoz csalódást, mert ez nagyon más, mint a megszokott életrajzok.

Cyla-sztori

Pimaszúr tollából megjelent Kajdi Csaba életének sztorifüzére, A nagy Cyla-sztori. A várva vált olvasmány élvezeti értékét gyengíti, hogy nemcsak Kajdiról szól a dolgozat, hanem Papp Gergőről is megtudunk elég sok mindent, noha az olvasónak ez nem biztos, hogy célja lenne. Tovább nehezíti az olvasást, hogy Papp stílusban igyekszik hozni azt, ami Kajdinak élőszóban és írásban is működik, de akinek nem inge, ne vegye magára. Az idegesítő momentumok ott is tetten érhetők, hogy sokszor nem világos, ki beszél, Kajdi-e vagy Papp, ráadásként az interjú kérdés-válaszok sem a hagyományos vizuális formát követik. Aki meg tud barátkozni mindezekkel, betekintést nyerhet Cyla életének azon pillanataiba, ami a szemnek eddig láthatatlan volt.

Van jó pár izgalmas részlet, most Cyla bölcseleteiből hozunk néhányat:

1. Cyla a sztárságról:

„Én ezt az egész celeblétet rohadtul nem értem, meg azt sem, hogy ilyen sok embernek érdekes az, amit én csinálok. De ilyen sztárallűr meg ilyesmik, az baromira nincs bennem, talán azért, mert viszonylag későn jött ez az egész cirkusz, ami most körülöttem van. És azt is pontosan tudom, hogy épp ilyen gyorsan is fog elmúlni majd minden, ezért aztán rohadtul nem veszem komolyan magam. Tényleg csipálok az emberek közé menni, és élvezem, amikor odajönnek hozzám. Sőt, diliből imádok folyton alkudozni, mondjuk a tojásra meg a narancsra. És kérdeztem azt is egy időben poénból, hogy posztért tudok-e vásárolni?”

2. Cyla a Cyla-brand születéséről:

„Én pont azt csinálom, amit csináltam évtizedeken át, csak akkor a még 10 fős baráti körömnek. Csak nyilván mióta van social media, meg Insta, meg bárki követhet bárkit, egyszer csak a 10 fős baráti körömből lett egy 300 ezres baráti köröm… És nincs szünet, nincs megállás, üzembiztosan megkapják az ébredés utáni hülyülést, szépítkezést, vásárlást, személyes vallomást, egészen a lefekvésig, éppúgy, mint a kultúrperceket vagy a délfrancia Rotschild-villa tárlatvezetését. Meg Sanyikát, meg takarító Marcsit, meg a politikai fricskákat, meg a patkánykodást a celebekkel. És azt se felejtsd el, hogy nekem például baromi fontos, hogy jó és hasznos dolgokat mutathassak be. Fontos a társadalmi felelősségvállalás, az érzékenyítés, kiállni a kisebbségek védelméért… Ez mind-mind együtt teszi ki a nagy egészet. Érted?! Ebből a nagy egészből született meg a Cyla-brand, amit ma látsz. Tök spontán, és úgy látszik, hitelesen.”

3. Cyla a pénzről:

„Valójában nem a pénzért csinálom, de ez egyébként az élet minden területére igaz. A pénz az semmi más, mint egy eszköz, ami arra van, hogy a mi jelenlegi életünket itt a földön kényelmesebbé tegye.”

4. Cyla a mézeasmadzagról:

„Az én imádott nagymamám mondta, hogy tudod, a Jóisten mindenkinek lenyújt egy mézesmadzagot, amit fontos, hogy meg tudj ragadni. Mondjuk először fel kell ismerned a te mézesmadzagodat, és ha felismerted, akkor meg kell tudnod ragadni, és utána megtartani. Na, a megtartása a nagy meló. Hidd el, egyszer csak ott lesz, valamilyen formában, és szinte mindenkinek megadatik, csak fel kell tudni ismerni és meg kell tudni ragadni! Hát nekem a social media és a Cyla-lét lett ez a bizonyos mézesmadzag. És egyelőre eszem ágában sincs elereszteni. Ha azt látod rajtam, hogy unom vagy belefáradtam, akkor többet nem fogsz látni. Akkor keresek valami mást!”

5. Cyla az öltözködésről:

„Mackófelső meg övtasi bő gatyával, és hadd szóljon. Pont a múltkor mondta nekem valaki, hogy szerinte az a legnagyobb szabadság meg menőség, amikor már megteheted azt, hogy teljesen leszarod, milyen ruhák vannak rajtad.”

+1 Cyla a melegségről:

„Most őszintén, magától ki a fene akar meleg lenni egy olyan társadalomban, ahol ezt elítélik és bűnnek kezelik. Ezt a bűntudatot nevelik beléd is! Ugyanakkor ez nem egy választás kérdése…, aki azt hiszi, hogy ezt az ember magának választja, az jó hülye! Nem akarsz egy olyan társadalomban meleg lenni, ahol ezt üldözik. Ezzel egyszerűen születsz.”

Oszd meg másokkal is!
Mustra