Különleges vacsorarecept: csirkés szendvics lilahagyma-lekvárral

Két nagy szelet rozskenyér között, házi majonézzel és friss rukkolával szeretjük a legjobban ezt a szendvicset, ám ha így megunod, készítsd pirított kalácsszeletekkel és mézes mustárral, úgy is nagyon finom. Ha épp lilahagyma-lekvár készítésére nincs időd, boltban kapható, ropogós hagymakockákkal tálald.

Házi majonézzel a legfinomabb.
Házi majonézzel a legfinomabb.olgna

Hozzávalók 2 személyre:

A húshoz

  • 2 nagyobb szelet csirkemell
  • 25 deka görög joghurt
  • 5 gerezd zúzott fokhagyma
  • só, bors és egy kevés olaj a sütéshez

A lilahagymalekvárhoz

  • 3 nagyobb fej lila hagyma felkockázva
  • 1 nagy ek. vaj
  • 2 nagy ek. olaj
  • ízlés szerint só, rózsabors, rozmaring
  • 2 ek. barna cukor
  • 1 tk. balzsamecet

A szendvicshez

  • 4 nagyobb szelet rozskenyér
  • 2 marék rukkola
  • 4 ek. majonéz
Recept idők

Elkészítés:

A húsokat pihentesd a fokhagymás joghurtban legalább egy órát át, de még jobb, ha egy éjszakát adsz neki. Ezek után melegítsd fel szobahőmérsékletre, sózd és borsozd, majd forró olajban, oldalanként 7-10 perc alatt süsd készre (vastagságtól függően).

A lilahagyma-lekvárral nem lesz más dolgod, csak a forró zsiradékra dobni az összes hozzávalót, és kis lángon, előbb fedő alatt puhítani fél órát, majd fedő nélkül még 10 percet. Közben néha keverd meg, és ha szükséges, egy kis vizet is önts alá, hogy oda ne égjen. 

Ha ezzel is megvagy, állítsd össze a szendvicset: pirítsd meg a kenyérszeleteket, és mindegyik belső felére kenj egy kis majonézt. Arra mehet a rukkola, utána a frissen sült hús, majd egy kevés a lila hagymás raguból. Ha sajtrajongó vagy, egy-két szelet mozzarellával dobd fel.

kapcsolódó Teszt: az olcsó zöld tea is lehet jó?
Teszt: az olcsó zöld tea is lehet jó?

Ahhoz képest, hogy a legolcsóbb és legdrágább termék ára között kilencszeres különbség volt, nem is álltak olyan messze egymástól.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

És a sajtos-csirkés pitét próbáltad már?

Sós változatban is finomak a piték, ebben ráadásul annyi hagyományos, ismert íz találkozik, hogy a legválogatósabbak is szeretni fogják. Ha így megunod, legközelebb bolognai raguval készítsd.

szeptember3., 10:24

Őszi burrito fűszeres babraguval és olvadt sajttal

Akár darált hússal készíted, akár egy fokkal könnyebb változatban, húsmentesen, a fahéj, a gyömbér és a szerecsendió egy kis adagban nagyon finom lesz ebben a fogásban. Az édesburgonyával és a mézeskalács klasszikus fűszereivel igazán téli hangulata lesz a tekercseknek.

október22., 09:24

Egyszerű nyári, vajas-póréhagymás csirkecurry

Gyors és finom ragu, ami tökéletes egy adag vajas pirítóssal éppen úgy, mint egy sűrű, édesburgonya-püré mellett.

augusztus11., 10:44

Muffin matchával és fehér csokival: isteni édesség japán hangulatban

Ha szereted az izgalmas ízeket, szokatlan ízkombinációkat és a zöldtea-por gyönyörű zöld színét, dobd össze ezt a különleges muffint. Naná, hogy egy nagy pohár matcha latte lesz a tökéletes ital mellette.

október21., 11:24

Különleges csirkeegytál datolyával és karamellizált citrommal

Ha imádod az izgalmas fogásokat, ezt a datolyás, keleti hangulatú csirkét próbáld ki. Nem is kell mellé bonyolult köret, egy bögre párolt rizs tökéletesen megteszi.

szeptember1., 10:40

Muffin őszi hangulatban fügével, ricottával és mandulával

Ha te is szívesen készíted az egyik legegyszerűbb desszertet, a hideg hónapokban a legjobb, ha őszi hangulatban dobod össze. A tetejére a céklalével színezett, fahéjjal és porcukorral kikevert vajkrém lesz a legfinomabb, így akár szép cupcake-ek is készülhetnek belőle.

október18., 12:52

Mustra