Csirkemájpástétom almás-sáfrányos raguval – egy szelet pirítóssal gyors vacsora lesz belőle

Egy gyors pástétom, amihez remekül illik az almás ragu, sőt, azzal lesz csak igazán olyan, mintha egy menő étteremben rendelted volna.

Percek alatt kész van, és nagyon finom.
Percek alatt kész van, és nagyon finom.JacquesPALUT

Hozzávalók 2 személyre

A raguhoz

  • 2 nagyobb darab alma felkockázva
  • 1 tk. puha vaj
  • ízlés szerint só és sáfrány
  • 2 nagy ek. barna cukor
  • néhány csepp citromlé

A pástétomhoz

  • 40 deka csirkemáj
  • 1 ek. puha vaj
  • 1 tk. barna cukor
  • 1 ek. mascarpone
  • ízlés szerint só, bors, majoránna
  • 1 ek. mascarpone
  • 0.5 kisebb fej vöröshagyma apróra vágva
  • 1 nagy ek. olaj
Recept idők

Elkészítés:

A raguhoz egyszerűen melegítsd össze annak hozzávaóit 10 percen át, majd tedd félre.

A pástétommal sem lesz túl sok dolgod: a forró zsiradékok keverékén süsd meg a hagymát és a májat, majd egy aprítógépben pürésítsd össze a többi hozzávalóval. Frissen a legfinomabb. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek