Csirkemájpástétom almás-sáfrányos raguval – egy szelet pirítóssal gyors vacsora lesz belőle

Egy gyors pástétom, amihez remekül illik az almás ragu, sőt, azzal lesz csak igazán olyan, mintha egy menő étteremben rendelted volna.

Percek alatt kész van, és nagyon finom.
Percek alatt kész van, és nagyon finom.JacquesPALUT

Hozzávalók 2 személyre

A raguhoz

  • 2 nagyobb darab alma felkockázva
  • 1 tk. puha vaj
  • ízlés szerint só és sáfrány
  • 2 nagy ek. barna cukor
  • néhány csepp citromlé

A pástétomhoz

  • 40 deka csirkemáj
  • 1 ek. puha vaj
  • 1 tk. barna cukor
  • 1 ek. mascarpone
  • ízlés szerint só, bors, majoránna
  • 1 ek. mascarpone
  • 0.5 kisebb fej vöröshagyma apróra vágva
  • 1 nagy ek. olaj
Recept idők

Elkészítés:

A raguhoz egyszerűen melegítsd össze annak hozzávaóit 10 percen át, majd tedd félre.

A pástétommal sem lesz túl sok dolgod: a forró zsiradékok keverékén süsd meg a hagymát és a májat, majd egy aprítógépben pürésítsd össze a többi hozzávalóval. Frissen a legfinomabb. 

kapcsolódó Miért kell a májat tejbe áztatni? Kell egyáltalán?
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Valentin-napi desszertet keresel? Készíts epres-mandulalikőrös tiramisut pohárban!

Amilyen egyszerű, olyan finom, ráadásul kora reggel, munka előtt 10 perc alatt is összedobhatod, így este már csak a hűtőből kell kivenned.

február14., 06:24

Napi nosztalgia: süss néhány finom, meleg perecet az eredeti, retró recept alapján!

Tejeskávéval vagy gyümölcsteával reggelire a legfinomabb ez a perec, amiből ha túl sok készült, akár le is fagyaszthatsz néhány darabot.

február20., 12:56

Íme az egyik legfinomabb téli saláta: ananászos-mogyorós csirkesaláta

Ha valami különlegeset ennél, ami ráadásul nagyon finom is, ezt az isteni fogást próbáld ki!

február21., 10:08

Pizzát is készíthetsz csirkemájjal, mutatjuk, hogyan!

Friss petrezselyemmel a tetején és néhány kanál hideg tejföllel lesz a legfinomabb ez a magyaros pizza, ami, ha szereted a csípőset, simán elbír egy késhegynyi füstös csiliport is.

2021. január31., 06:04

Tökös-zsályás rizottó csirkemájjal – egy igazi különlegesség, ami nem kerül vagyonokba

Egyedül arra kell figyelned, hogy a rizottót folyamatosan kevergesd, mert úgy lesz igazán krémes.

2021. augusztus25., 12:52

Gombás csirkeragu magasabb szinteken: barna sörrel és krémes szósszal

Egy adag krumplipüré tetején is remek, de tésztával, párolt rizzsel és akár egy-egy frissen pirított, fokhagymás bagettszelettel is tálalhatod.

február16., 06:24

Mustra