Ezeket a csirkecombokat egy kevés sós karamellel és sok fekete borssal bolondítottuk meg

Egy nagy adag coleslaw mellett remek fogás minden évszakban ez a különleges csirkecomb. Ha nem ijedsz meg a bevállalós fogásoktól, érdemes kipróbálnod.

Párolt rizzsel tökéletes.
Párolt rizzsel tökéletes.Fotó: trexec

Hozzávalók 2 személyre:

  • 8 darab csirkecomb, alsó
  • ízlés szerint só, bors, citromfű, csili, gyömbér
  • 1 kis csokor zöldhagyma zöldje a tetejére
  • 1 ek. vaj
  • 4 ek. barna cukor
  • 1 mk. rizsecet
  • 0.5 bögre víz
  • 0.3 bögre barna cukor
  • 2 ek. szójaszósz
Recept idők

Elkészítés:

A befűszerezett és kissé beolajozott combokat süsd 45 percen át, majd minden oldalán alufólia nélkül is piríts egy percet. Főzd sűrű borostyászínűre a cukrot a vízzel, add hozzá az ízesítőket, majd ebben forgasd meg a combokat. A zöldhagyma zöldjével tálald. 

Padlizsán fahéjas paradicsomraguval – előételként és köretként is remek
Padlizsán fahéjas paradicsomraguval – előételként és köretként is remek

A paradicsomos ragu szuper egy adag fahéjjal, és jól illik hozzá a viszonylag semleges ízű padlizsán. Ha van egy kontaktgrilled, percek alatt elkészül ez a köret.

Tovább »

Még több recept

Mandulás karfiolleves

Te is karfiolrajongó vagy? Akkor nincs más hátra, csak a rántott és párolt változat után elkészíteni vele néhány finom levest. Például ezt.

június13., 12:52

Grillezett chipotlecsirke

Egy kevéske csípős csirke bármikor jöhet, főleg, ha a szabadban, faszenes grillen készül el. Ha már úgyis forró a grill, süss mellé ananászt és mangót, majd egy kevés rukkolával, mézzel és fehérborecettel készíts belőlük salátát.

június5., 11:24

Csirkeburger kapros-joghurtos szósszal – itt a grillszezon, adj neki egy kis füstös aromát!

Csirkével is készülhet klassz hamburger, ahogy remek szendvics is. Mi hideg uborkaszeletekkel, fokhagymás görög joghurttal és egy kis Srirachával készítve szeretjük a legjobban.

június3., 10:44

Csirke rizzsel új szinteken: mogyorós csirkeragu narancsosan

A mogyoróvaj nagyon egzotikus hangulatot ad ennek a ragunak, aminek az ízét csak még jobban kiemeli egy kevés gyömbér és szójaszósz. Tálald zöldfűszerekkel elkevert rizstésztával vagy sáfrányos rizzsel.

március11., 10:24

Nyári, kukoricás raguleves vegán módra

Egy kissé édeskés leves lesz az alig negyedórás főzés végeredménye, ami mexikói fűszerekkel, csípősen a legfinomabb. Ha nem szeretnéd túl fűszeresre, akkor tárkonyt vagy bazsalikomot adj hozzá.

június13., 10:52

Alsócombok mézzel és mustárral – grillezett gyümölcsökkel és rukkolasalátával lesz a legfinomabb

Egy paradicsomos mázzal nem tévedhetsz, ha alsócombokat készítesz, főleg, ha egy kevés méz, szójaszósz és csili is kerül az ízesítőbe. Most azonban valami újat hoztunk: mézzel és mustárral tettük még finomabbá az egyik legegyszerűbben elkészíthető húsos fogást.

május24., 10:24

Mustra