A csirkesült még izgalmasabb ezzel a tejszínes-kapribogyós szósszal

A sós csirkefalatok mellett remek ez a sűrű, gazdag, tejszínes szósz, amit a kapribogyó tesz izgalmassá. Köretnek frissen kifőtt, gyúrt tésztát és paradicsomsalátát tálalj mellé.

Citrom- vagy lime-karikákkal még jobban néz ki.
Citrom- vagy lime-karikákkal még jobban néz ki.EzumeImages

Hozzávalók 2 személyre

  • 40 deka csirkecomb felkockázva
  • 1 deci tejszín
  • 2 ek. mascarpone
  • 1 kisebb csokor kapor apróra vágva
  • 1 nagy ek. kapribogyó
  • 1 tk. barna cukor
  • ízlés szerint só, zöld bors, fokhagymapor
  • 2 ek. olaj
  • 1 tk. vaj
Recept idők

Elkészítés:

A forró zsiradékokban süsd készre a befűszerezett és egy kevés lisztbe forgatott csirkét, majd vedd le a tűzről, és keverd hozzá a többi alapanyagot is. Ha ezzel megvagy, mehet a ragu a gyúrt tészta vagy a gnocchi tetejére. 

Oszd meg másokkal is!
Ezt olvastad már?

Érdekességek