Civakodó pingvinek és vigyorgó ló: ezt a hétfőt csak a mókázó állatok menthetik meg

Vicki-Jauron Joy-of-a-Mud-Bath-1---The-Butt-Dunk

Idén hetedszer rendezték meg a vicces állatos képek versenyét. Kattintsd végig a galériánkat!

Mára a fotósok versenynaptárának elengedhetetlen részévé vált a Comedy Wildlife Photography Awards, azaz a vicces állatfotókat díjazó verseny, amelyre már évek óta több ezer kép érkezik a jelentkezőktől. Idén sem volt ez másképp, és ezúttal is a világ minden tájáról, minden kategóriában lehetett nevezni. 

A díjat, amelyet idén már hetedszer osztanak ki, Tom Sullam és Paul Joynson-Hicks alapította, hogy felhívja a figyelmet a bolygó vadvilága megőrzésének fontosságára. A legjobb képek között elefánt, civakodó pingvinek és vigyorgó ló is van. 

„A Comedy Wildlife Photography Awardson keresztül törekszünk a globális természetvédelem fontosságának megértetésére és az amelletti elkötelezettség növelésére, a biológiai sokféleség megőrzése, valamint a Földön élő emberek egészsége és gazdagodása érdekében” – ez a versenyt megálmodók hitvallása

Megjegyzik, hogy talán túl nagyratörőnek tűnhet a kijelentés, de ha nem elég törekvő a célkitűzés, úgy annak mi értelme van. „Oktatni és felvilágosítani akarunk, és ezt úgy szeretnénk elérni, hogy olyan dolgokat mutatunk meg a közönségnek, amelyekre nem számítanak, és ezzel felkeltjük a figyelmüket” – írják az alapítók. 

Kiemelik azt is, hogy miután sikerül felnyitni az emberek szemét, már könnyebb segíteni a természet megértését, és ösztönözhetik a részvevőket és a szemlélődőket arra, hogy osszák meg a természetben megtapasztalt örömeiket másokkal.

  Még több képért érdemes felkeresni a verseny Instagram oldalát, megannyi szórakoztató felvétel reményében.

Oszd meg másokkal is!
Mustra