Modellkarrierje fénykorának, a legendás kilencvenes éveknek állít emléket Claudia Schiffer

Olvasási idő kb. 2 perc

A legenda fotókkal illusztrált könyvet írt a számára oly meghatározó kilencvenes évekről, ami szerinte vízválasztó időszak volt, hiszen jelentősen felforgatta a szépség és a divat világát.

Claudia Schiffer 2022 telén saját albummal lepi meg a modellvilág rajongóit. Ám nem csak a divat rajongói örülhetnek, hanem azok is, akik képet szeretnének kapni a szupermodell fénykorának számító kilencvenes évekről. 

A modellt 1987-ben fedezte fel egy ügynök, amikor a 17 éves lány leugrott egy düsseldorfi táncos klubba. A karrier ezen a szórakozásnak indult estén vette kezdetét, nem sokkal ezután, 1989-ben pedig Schiffer már a francia Elle magazin címlapján pózolt. Ezt követte a nemzetközi hírnév, amit a felejthetetlen, Ellen von Unwerth által fotózott Guess kampánnyal ért el.

„A kilencvenes évek rendkívüli időszak volt” – mondta Schiffer a The Postnak. „A divat, a zene, a művészet és a szórakozás hihetetlen egybeolvadása tette dinamikussá és izgalmassá ezt az évtizedet. Úgy éreztem ekkor, hogy semmi sem lehetetlen – idézte fel emlékeit a modell.

Schiffer most a düsseldorfi Kunstpalast Múzeumban állította ki néhány híres felvételét abból a több tízezerből, ami róla készült. Ha úgy vesszük a modell a kiállítással kurátorként is debütált.

Aki nem jut el Schiffer szülővárosába és a kiállításnak helyt adó múzeumba 2022 január 9-ig, amíg az nyitva tart, annak sem kell aggódnia, mert 2022 januárjában kézbe veheti a modell által összeállított albumot, mely a mámorító 90-es évekbe kalauzol, ráadásul a képek keletkezésébe is bepillantást enged.

„Az 1990-es évek vízválasztó időszak volt, amely felforgatta a szépség és a divat világát” – húzta alá Schiffer. „A divat az 1980-as évek perfekcionista csillogásától a minimalizmus felé tartott, ami nagyobb szabadságot biztosított a modelleknek és a divatszeretőknek egyaránt” – összegezte véleményét az aranykorról a sztár, aki ma, 51 évesen is rendre felbukkan a kifutókon.

Itt érdemes megjegyezni, hogy nemrég a Dívány cikket közölt a hazai modellről, Pataki Ágiról, aki szintén arra adta a fejét, hogy megírja memoárjait. Ő a könyvében 70 évet ölel fel és a magyar divatvilág érdekességeivel ismerteti meg az olvasókat.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek