Ettől lesz valóban olasz a Carbonara

A langyos, jó minőségű alapanyagokból készült Carbonara még akkor is finom, ha semmi köze az eredeti recepthez.

Nálunk sokan tejszínnel, sonkával vagy baconnel készítik, ám a Rómából származó fogás lényege a frissen kifőtt tésztával elkeveredő tojás, a tokaszalonna és az aromás, kemény juhsajt. 

A rengeteg, frissen őrölt bors tesz igazán autentikussá.
A rengeteg, frissen őrölt bors tesz igazán autentikussá.Denio Rigacci

Hozzávalók 2 személyre

  • 3 darab tojás sárgája
  • 15 deka juhsajt vagy parmezán
  • 10 deka tokaszalonna
  • ízlés szerint só és bors
  • két adag durumspagetti
Recept idők

Elkészítés:

Tedd fel a tészta főzővizét, majd vágd fel kockákra a tokaszalonnát, és kezdd el pirítani. A szószhoz a tojássárgáját tedd bele egy tálba, add hozzá a sajtot és rengeteg borsot, majd alaposan keverd el.

A kifőtt, forró tésztára ez a keverék krémesen ráolvad, utána már csak a szalonnakockákat kell hozzáadnod, lehetőleg akkor, amikor már langyosak, hogy a tojást ne húzza össze. Kóstold meg és sózd, borsozd, ha szükséges.

Oszd meg másokkal is!
Ezt olvastad már?

Érdekességek