Nálunk sokan tejszínnel, sonkával vagy baconnel készítik, ám a Rómából származó fogás lényege a frissen kifőtt tésztával elkeveredő tojás, a tokaszalonna és az aromás, kemény juhsajt.
Hozzávalók 2 személyre
- 3 darab tojás sárgája
- 15 deka juhsajt vagy parmezán
- 10 deka tokaszalonna
- ízlés szerint só és bors
- két adag durumspagetti
Elkészítés:
Tedd fel a tészta főzővizét, majd vágd fel kockákra a tokaszalonnát, és kezdd el pirítani. A szószhoz a tojássárgáját tedd bele egy tálba, add hozzá a sajtot és rengeteg borsot, majd alaposan keverd el.
A kifőtt, forró tésztára ez a keverék krémesen ráolvad, utána már csak a szalonnakockákat kell hozzáadnod, lehetőleg akkor, amikor már langyosak, hogy a tojást ne húzza össze. Kóstold meg és sózd, borsozd, ha szükséges.