Ezzel az oldszkúl módszerrel lesz tökéletes a brownie

Egy gyors tippet hoztunk, amivel a brownie igazán finom és remek állagú lesz. Ha már megvan a tökéletes recept, a tökéletes módszert is meg kell tanulnunk, főleg, ha ennyire egyszerű, mint ez az ezeréves, retró trükk.

Sohasem állítanánk, hogy ne lehetne ehető, sőt igazán finom brownie-t készíteni cukkiniből, lisztmentesen, pürésített csicseriborsóval, kókuszolajjal, vagy épp csoki nélkül, de ha jót szeretnénk, ahhoz a jó minőségű csoki és a brutális vajmennyiség sajnos elengedhetetlen. Ha pedig ezek és a titkos hozzávalók (alább) is megvannak, már csak egy néhány másodperces varázslat kell a világbajnok végeredményért. 

Az extrém jó minőségű csokoládé mellett saját tippünk bele egy adag ristretto és az indokoltnál jóval többnek tűnő sómennyiség, vagyis legalább egy csapott teáskanálnyi. Mindkettőtől sokkal harmonikusabb, mélyebb és gazdagabb lesz a süteményünk aromája, ami szinte már fokozhatatlan. 

Ezért is voltunk annyira kíváncsiak a TheKitchen cikkére, amiben nem kevesebbet ígérnek, mint azt, hogy ez az egyszerű tipp teszi majd a csokis süteményünket igazán tökéletessé. 

Brownie és brownie között nagy különbségek lehetnek.
Brownie és brownie között nagy különbségek lehetnek.alvarez / Getty Images Hungary

Először is vegyük át újra, mik is kellenek ebbe az egyébként gyors és milliókalóriás, de annál finomabb amerikai süteménybe. Olvasztott étcsokoládé, liszt, cukor, kakaópor, rengeteg vaj, egy tojás és a korábban említett titkos hozzávalók. 

És hogy mit javasolnak még bele tengerentúli kollégáink?

„Az évek során számos trükköt megtanultam a tökéletesen sűrű és isteni állagú brownie készítéséhez. Ezek része volt a zsír és a liszt arányának megváltoztatása, a kakaópor lecserélése olvasztott csokoládéra, ám egyik technika sem olyan volt, ami komolyan megváltoztatta volna a végeredményt, nem lett tőle a sütemény klasszisokkal jobb. Eddig” – írta az egyik tesztelő.

A rappingre nem lehetne más magyar szavunk, csak a rappelés, de ettől még sütemény nem sokszor lett finomabb, így jobb, ha ütögetésként, koccantásként fordítjuk konyhai változatát. A rapping egy ezeréves technika, ami garantáltan tönkretesz minden piskótát, ugyanakkor biztosan feldobja azokat a sütiket, amelyek esetében a sűrű textúrát szeretjük. 

A lényege annyi, hogy a rapping hívei fizikailag kiszorítják a levegőt a süteményből úgy, hogy felemelik a tepsit, és sütés közben leejtik, ami miatt a tészta leereszkedik, ettől lesz a brownie állaga egyszerűen tökéletesen tömör. A brownie-k esetében a konyhai rapper csodákra képes: eltávolítja az apró légbuborékokat, így sűrűbb tésztát kapunk, ami fodros és hihetetlenül gazdag süteményeket eredményez. 

És hogy mi a teendő? Semmi, ami akár a kezdők képességeit is meghaladná. Egyszerűen sütés közben félúton egyszer-kétszer a konyhapultra kell ejteni a tepsit. Nem kell magasról, nem kell erősen, nem kell sokszor, csak épp néhányszor, hogy működjön. Így lesz a brownie igazán jól harapható, sűrű és gazdag textúrájú.

Mentes Anyu szakácskönyvek

 

„A kevesebb több. A mentes jobb."

 

Nemes Dóra újságíró, a Mentes Anyu márka és közösség megálmodója, de mindenekelőtt kétgyerekes anyuka. Szakácskönyveiben kipróbált recepteket válogatott össze, amelyek az inzulinrezisztensek, cukorbetegek, vagy életmódváltók étrendjébe passzolnak.

A könyvekbe most betekintést nyerhetsz. 
Amit az online lapozgatóban megtalálsz:

  • Tartalomjegyzék
  • Előszó
  • Részlet Étrendem - Szarka Dorottya dietetikus kisokosából
  • + 1 recept is!

Mentes Anyu szakácskönyve 1+2 kedvező áron online rendelhető!

 

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Mustra