A nagyi birsalmasajtreceptje

A birsalmasajt elkészítése nem is olyan nagy ördöngösség, és érdemes minél nagyobb adagban csinálnod, hiszen sokáig eláll.

Nagyon finom így is.
Nagyon finom így is.MartineDee

Hozzávalók:

  • 1 kiló birsalma felkockázva
  • 50 deka cukor
  • 1 darab citrom
Recept idők

Elkészítés:

Egy liter vízben fél citrom levével főzd puhára a birsalmát fél óra alatt. Ha megpuhult, szűrd le, és kézi botmixerrel kezdd el turmixolni. Annyi vizzel pótold a főzőlevéből, amennyi szükséges ahhoz, hogy egy sűrű és egynemű pépet kapj. A cukorral és fél citrom levével főzd sűrűre, majd egy kifóliázott formába tedd hűlni 1 napra. Másnap borítsd a formából egy sütőpapíros tálcára, és száraz, hűvös helyen hagyd száradni legalább 1 hétig. Végül alufóliába csomagolva tárold felhasználásig. A végeredménnyel a nagyid is elégedett lenne!

A késztermék finom egy-egy sajttálon, kéksajt, érett cheddar és egy nagy adag frissen pirított dió társaságában.

kapcsolódó Menütipp: ezek a kedvenc karácsonyi receptjeink 2020-ban
Menütipp: ezek a kedvenc karácsonyi receptjeink 2020-ban

Van olyan karácsonyi recept, amit idén ismertünk meg, és nem félünk továbbadni.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

A maceszgombóc könnyen összedobható és nagyon finom – bebizonyítjuk!

Egy adag maceszt nem is olyan nehéz összedobni, és klasszul feldobja a hozzá illő fogásokat. Próbáld ki!

november28., 07:04

Zsidó tojás egyszerűen – nálunk libamájjal készült

Egy isteni fogás, ami jöhet reggel, délben és este is akár. Ha te is rajongod a tojás minden formáját, ezt a remek receptet próbáld ki!

november27., 07:04

Heti kedvencünk: epres-mogyorókrémes palacsintatorta

Ha egy olyan receptet keresel, amit a legválogatósabb gyerekek és felnőttek is szeretnek, ezt az epres-mogyorókrémes palacsintatortát vesd be. Dupla adagban és minisütőben lesz igazán magas torta belőle.

december4., 06:20

Még egy remek, téli leves zellerrel, mogyoróval és szarvasgombaolajjal

Ezt simán tálalhatod az ünnepi asztalon is!

november30., 09:20

A rántott cukkini olaszosan lesz a legtökéletesebb

A rántott cukkini hagyományos változatban is remek, de ha csak egy kis darab zöldséged van, turbózd fel sajttal és marinara szósszal, és tálald pirítós tetején, vagy egy nagy adag parmezános-vajas gnocchi közepén.

november26., 09:20

Fűszeres birsalmakompót téli hangulatban - frissen sült húsok mellett tálald

Legyen akár vörös hús, hal, vagy szárnyas, ez a klassz köret remekül kíséri majd úgy a fokhagymás tarját, mint a joghurtos csirkemellet. Ha pedig túl nagy adag készült belőle, krémesítsd egy mixerben és rétegezd egy nagy adag vaníliás mascarponekrémmel egy desszertpohárban. Tökéletes lesz másnap az ebéd után.

november19., 11:24

Mustra