Brad Pittnek jó szeme van producerként is – új filmsztárt köszönhetünk neki

GettyImages-1241999195

Mr. Pittnek jó szeme van a szép hölgyekhez, ezt már magánéletében is bizonyította. Az is kiderült már róla egy ideje, hogy produceri érzéke is legalább olyan jelentős, mint színészi képességei. És tessék, most újra bizonyított: ki gondolta volna, hogy épp egy kubai lány illik majd be lengyel szexbombának?

Szegény Marilyn Monroe lehet, hogy nem lett volna olyan magányos és kétségbeesett, ha életében is annyian nyúltak volna tragikus sorsának megismeréséhez, mint holtában. Úgy tűnik, még mindig van mit rágni rövid, de annál zaklatottabb élete csontján, s manapság, amikor az életrajzi filmek reneszánszukat élik, szinte várható volt, hogy „vele” is újra találkozunk a képernyőn. Arról persze lehet vitatkozni, hogy a film jól sikerült-e, diszkrét és empatikus, vagy hatásvadász, de azt a legtöbben elismerik, hogy a Monroe-t alakító Ana de Armas jó választás volt. 

Ana de Armas, a kubai lány

Ugyan Havannában látta meg a napvilágot, apja munkája miatt északra költözött a család, ahol a kubai vidéki élet minden kislánynak tetsző kötetlenségét élvezhette a színészi ambíciókkal teli, kissé rebellis Anita. Nem létezett sem idő, sem órarend, sem szorító kötelezettségek, csak a fehér homok és a türkiz tenger. Nem csoda, hogy aztán komolyabb törést jelentett innen visszaköltözni Havanna egy zsúfolt bérházába, rengeteg másik családdal együtt zsúfolódva az elszegényedett nagyváros sokszor nyomasztó valóságába. Ana rontott az iskolában, és időbe telt, mire adaptálódott és új barátokat szerzett.

Kétségtelenül szembetűnő a hasonlóság Monroe-val
Kétségtelenül szembetűnő a hasonlóság Monroe-valpicture alliance / Getty Images Hungary

Ana de Armas, a hollywoodi sztár

A színészi karrier viszont csodával határos módon hamar és komoly szerepekkel talált rá. Még az iskolái befejezte előtt, mindössze 300 euróval a zsebében megérkezett Madridba, egyedül. A fiatal lány testvére barátnőjénél meghúzódva azonnal munkakeresésbe kezdett, s két hónappal később szerepet kapott az Internátus című nagy sikerű spanyol filmsorozatban. Onnan már nem volt megállás. 2020-ban pedig Daniel Craig utolsó 007-es szerepében már a Bond-lány megtisztelő címet viselhette az akkor 34 éves nő. Innen pedig már csak pár betű választotta el a Blonde címszerepétől, de ehhez kellett egy jó szemű producer is…

Brad Pitt, a producer

Aki pedig nem más volt, mint Hollywood egyik állócsillaga, Brad Pitt. Színészi karrierje 1991-es kezdete után másfél évtizeddel, némi humorérzékkel megáldva Brad Pitt előállt élete B tervével, és Plan B Entertainment néven produkciós irodát hozott létre, mely közel olyan jól sikerült, mint az A.

Joggal elégedett az a mosoly… Getty Images Hungary
Joggal elégedett az a mosoly… Getty Images HungaryMondadori Portfolio

Szinte azonnal a csúcsra tört producerként is. A cég egyik első munkája, a 2007-es A tégla, rögtön 4 Oscar-díjat is nyert. 2012-ben a 12 év rabszolgasággal című filmmel pedig mint producer is elnyerte a hőn áhított kis szobrocskát. 

A kifejezetten sikeres színészi karrier mellé tehát egy hasonlóan kimagasló produceri karriert is kiépített a sztár: miközben legismertebb filmjeiben olyan sztárok mellett állt a kamera elé, mint Anthony Hopkins, Morgan Freeman, Edward Norton, Antonio Banderas, Leonardo DiCaprio, Javier Bardem, Matt Damon, Tom Cruise, Bruce Willis, Penélope Cruz, Cate Blanchette, Julia Roberts, Andy García, George Clooney, na és persze Angelina Jolie, nemcsak a színészmesterség trükkjeit sajátította el, de talán arra is odafigyelt, mi választ el egy jó producert egy középszerűtől. Érdemes tehát ilyen szerepben is figyelni rá: megéri!

Szakácskönyv egy kis extrával!

 

Mentes Anyu legújabb könyvét azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

Most AJÁNDÉK üvegpalack és vászontáska is jár a könyv mellé!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

hirdetés

 

Oszd meg másokkal is!
Mustra