Bolognai tepsiben – Egy nagy adag olvadt sajttal az igazi

A bolognai ragunak annyi köze van Bologna városához, mint a franciasalátának Párizs egyik kis utcájának háromasztalos étterméhez, ahol hátul, a konyhában a szakács pontosan ugyanannyira nem ismerné egyik ételt sem. Vagy legalábbis nem pontosan ebben a formában.

Függetlenül attól, hogy mennyire autentikus vagy sem, ez a vörösboros-paradicsomos ragu, amit bologneseként ismerünk, nagyon is finom. Ha pedig sütőben készítjük, egy kicsit új változatban kerülhet az asztalra.

Minél több sajtot kap, annál finomabb lesz.
Minél több sajtot kap, annál finomabb lesz.LauriPatterson

Hozzávalók 2 személyre

  • 300 gramm darált marhahús
  • 150 gramm szalonna
  • 1 darab sárgarépa
  • 1 darab szárzeller
  • 1 deci vörösbor
  • húsalaplé ha szükséges
  • 1 evőkanál vaj
  • ízlés szerint bors és só
  • ízlés szerint mozzarella
  • ízlés szerint parmezán
  • 300 gramm hámozott paradicsom
Recept idők

Elkészítés:

A szalonnát felvágjuk, majd egy kis vajjal és a zöldségekkel megpirítjuk. Ha megpirultak, mehet hozzá a darált marhahús. Ha az is megpirult, akkor adjuk hozzá a vörösbort. Néhány perc után tegyük hozzá a paradicsomot is, fedjük le, hagyjuk főni lassú tűzön körülbelül 1 órát. Ha túl sűrű, egy kis alaplével felöntheted.

A tepsis változathoz főzz puhára penne- vagy spagettitésztát, tedd egy jénaiba a raguval elkeverve, majd olvaszd össze a sajtokkal. Alacsony hőfokon addig süsd, amíg a sajt aranybarnává válik. Ha marad egy kis ragud, másnap melegszendvicsen is nagyon finom.

Oszd meg másokkal is!
Ezt olvastad már?
Érdekességek