Hozzávalók
A tésztához
- 60 dkg liszt
- 3 dl langyos víz
- 1 ek. olaj
- 2 dkg friss élesztő
- 2 nagy ek. cukor
- 2 mk. só
- 3 ek. a tetejére mák, lenmag vagy szezámmag
A vízhez
- 2 liter víz
- 2 tk. szódabikarbóna
Elkészítés:
1. Tedd egy dagasztókarral ellátott robotgépbe a tészta hozzávalóit. Keverd addig, amíg összeáll.
2. Langyos helyen pihentesd egy órán át, majd oszd 8 egyenlő részre.
3. Pihentesd még 15 percig.
4. Ha eltelt a 15 perc, kialakítjuk a bageleket. Sodorj kis rudakat belőle, majd alakítsd karikákká.
5. Dobd forró, szódabikarbónás vízbe mindegyiket, és 3 perc után vedd ki.
6. Süsd negyedórán át 175 fokon. Ha egy kicsit kihűlt, már ehetitek is.
TIPP: Füstölt halas-kapribogyós sajtkrémmel elképesztően finom. Jól fagyasztható, és akár másnaposan is finom lesz a reggeli melanzs mellé, ha szereted, piríthatod is. Ha épp harmadnapos, akkor se ess kétségbe, készíts belőle egy édes bundáskenyeret fahéjjal és juharsziruppal.
Van olyan karácsonyi recept, amit idén ismertünk meg, és nem félünk továbbadni.
Tovább olvasom