Íme néhány különleges recept avokádóval

Pirítóson, salátákban és guacamole alapjaként már ismerjük, és most az avokádó néhány új arcát is megmutatjuk.

Ahogy arról korábban is írtunk: már vásárláskor tehetsz azért, hogy ne a legnagyobb maggal rendelkező avokádót válaszd ki. Ehhez csak azt kell megnézned, milyen alakú gyümölcsöt vásárolsz. 

Egy vizsgálatban azonos súlyú, de különböző alakú avokádókat hasonlítottak össze, hogy megállapítsák, a gyümölcs tömegének mekkora részét képezi a mag. A tapasztalatok szerint a körte alakú avokádók kisebb magokkal rendelkeznek. Míg az ovális darabok magja átlagosan 28 gramm körül volt, a kerek avokádó magja nagyjából 43 grammot nyomott, vagyis jobban jársz, ha körte alakúakat választasz az üzletben. 

És ha a gyümölcsöt megszerezted, már csak az maradt hátra, hogy néhány klassz avokádós receptet is megtanulj. 

Igen, sütiben is remek az avokádó, és klassz, egészséges reggelit készíthetsz vele, például muffint. Próbáld ki mogyoróvajjal!

Jöhet egy egyperces, egészséges desszert? Mit szólnál egy különleges avokádópudinghoz?  

Tésztaételekben is finom az avokádó, különösen, ha lazaccal társítod, ráadásul nem is kell sokat vesződnöd vele.

Ha szereted a kuszkuszt és gyors vega vacsorát keresel, ez a recept neked szól. Gyors saláta igény szerint húsevőknek vagy vegáknak.

Ha avokádó, akkor nem maradhat ki egy mexikói hangulatú fogás sem. És ha mexikói, akkor tortilla, ami akkor a legfinomabb, ha felhasználás előtt serpenyőben vagy sütőben alaposan megpirítod.

Oszd meg másokkal is!
Mustra