Mennyire vagy naprakész az új angol kifejezésekből?

GettyImages-922804648
Kofrán Eszter

Kvízünk a legújabb angol kifejezések közül csemegézett, amelyek az elmúlt időben terjedtek el a közhasználatban. Némelyikük még nem került bele a szótárakba sem! Te próbára mered tenni naprakész angoltudásodat?

A mindennapok átalakulása a szókincsben is érezteti hatását. Figyelmemmel követted, hogy milyen kifejezésekkel gazdagodott az angol nyelv mostanában? Teszteld naprakészségedet!

Minden kérdés megválaszolására 40 másodperc áll rendelkezésedre. Jelöld meg a helyes választ, vagy várd ki az idő végét, vagy kattints a "Következő kérdés" gombra. A linkre kattintva elindul a játék.

Sajnos nem sikerült :(
Kérjük próbáld meg újra.

Indulhat a kvíz!

Az értékelésért görgess lejjebb!

Értékelés:

0–4 találat: Ez most nem jött össze: még a kreatív gondolkodás sem juttatott előrébb, ha már ismeretlenek voltak számodra ezek a kifejezések. Nem baj, a következő angol kvízünkkel hátha több szerencséd lesz!

5–7 találat: Nem rossz, nem rossz! Angol anyanyelvű fiatalnak még nem mennél el, de a szüleik generációjába azért beillenél ezzel a tudással.

8–10 találat: Gratulálunk! Próbára tetted magad, és győzedelmeskedtél! Szép munka volt!

Mentes Anyu szakácskönyvek

 

„A kevesebb több. A mentes jobb."

 

Nemes Dóra újságíró, a Mentes Anyu márka és közösség megálmodója, de mindenekelőtt kétgyerekes anyuka. Szakácskönyveiben kipróbált recepteket válogatott össze, amelyek az inzulinrezisztensek, cukorbetegek, vagy életmódváltók étrendjébe passzolnak.

A könyvekbe most betekintést nyerhetsz. 
Amit az online lapozgatóban megtalálsz:

  • Tartalomjegyzék
  • Előszó
  • Részlet Étrendem - Szarka Dorottya dietetikus kisokosából
  • + 1 recept is!

Mentes Anyu szakácskönyve 1+2 kedvező áron online rendelhető!

 

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Mustra