Angelina Jolie könyvet írt a fiataloknak, és most mindenki meg akarja szerezni

GettyImages-653560532

Angelina Jolie régóta szószólója az emberi jogoknak, és a legújabb vállalkozása, hogy mindenhova eljuttassa tudását, de főképp a fiatalokhoz. Nemrégiben tehát írt egy könyvet gyerekeknek, de most nem tipikus gyerekkönyvre kell gondolni, a történet inkább arról szól, hogy mindenki megismerhesse a jogait.

A színésznő az Amnesty International-lel és Geraldine Van Bueren szerzővel karöltve inspiráló könyvet írt a fiataloknak, amely esettanulmányokat és törvényeket tartalmaz a gyermekeknek, hogy megértsék az emberi jogokat, ugyanakkor megismerjék a saját jogaikat.

A könyv – címe, Ismerd a jogaidat és élj velük – gyorsan a toplista élére került Amazonon, és természetesen mindenki imádja. Az egyik kommentelő azt írta: Remek könyv a témában… minden iskolai olvasólistán szerepelnie kellene. 

Malala Yousafzai, az emberi jogok szószólója azt mondta: Ez a könyv útmutató azon fiatalok számára, akik hisznek egy mindenki számára jobb világban. Greta Thunberg környezetvédő úgy fogalmazott: Ez a tökéletes könyv azoknak a fiataloknak, akik törődnek a világgal és szeretnének változtatni rajta – idézi a sheknows

Jolie posztolt is az Instagramjára, és arról írt, mennyire inspirálják őt az emberi jogokért küzdő fiatalok.

A környezet védelmétől az egyenlőtlenség és a megkülönböztetés elleni küzdelem mellett lépnek fel a felnőttek helyett. A menekülttáborokban és konfliktusterületeken pedig a gyerekek viselik a rossz döntések következményeinek terhét. Ha a gyermekek és a fiatalok rendelkezésére áll az akarat, a hatalom és a tudás, akkor megváltoztathatják a fiatalok és a felnőttek életét is, hozzájárulva egy egyenlőbb társadalomhoz – fogalmazott bejegyzésében Angelina Jolie.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek