A börtönből is a rajongóit alázza meg Andrew Tate: hogy lehet mégis sztár?

GettyImages-1246717048

A 2022-es év végét Andrew Tate elfogása tette izgalmassá: a korábban profi kick-boxolóként ismertté vált férfi a sportot abbahagyva influenszerként kereste tovább a kenyerét. Csakhogy már akkor ijesztően nőgyűlölő, homofób és rasszista megnyilvánulásai voltak. Aztán beszólt Greta Thunbergnek…

Andrew Tate annak ellenére, hogy vállalhatatlan, gyűlölködő posztokat osztott meg, és a toxikus maszkulinitáshoz modellt állhatott volna, nagy rajongótáborra tett szert. Pont ez az ijesztő figurájában: nem a fizikai ereje vagy a pofátlansága, hanem az, hogy mérgező látásmódját milyen sokan teszik a magukévá – több mint százezren követik őt. Pont emiatt olyan fontos beszélni róla, még most is, amikor már börtönben van. 

No de nézzük meg röviden, miért is került oda: 2016-ban kikerült a netre egy olyan videó, amelyben Tate egy nőt bántalmaz, konkrétabban egy övvel veri. Akkor még el tudták simítani a dolgot azt állítva, hogy közös megegyezéssel eljátszott jelenetről volt szó. Aztán szép lassan kiderült, hogy a férfi a testvérével együtt egy webkamerás vállalkozást üzemeltet, amelyben különféle nők próbáltak pénzt kicsalni kuncsaftoktól. Már 2015-ben nemi erőszakkal és fojtogatással vádolták őt nők, de akkor még sikerült eltussolni ezeket.

Igen, az ott a bilincs Andrew Tate és testvére csuklóján
Igen, az ott a bilincs Andrew Tate és testvére csuklójánAnadolu Agency / Getty Images Hungary

Ezért került jogosan börtönbe Andrew Tate

A férfi ezenfelül fizetős tanfolyamokat is tartott, ahol azt tanította, hogyan is kell bánni a nőkkel, és miként lehet könnyen, gyorsan milliókat keresni. Piramisjátékok segítségével tetemes vagyonra tett szert, 2017-ben pedig Romániába költözött a testvérével, és az egész webkamerás vállalkozásával együtt. Mindenkibe belekötött, kezdve a szexuálisan bántalmazottakkal, ahol az elkövetők felelősségét firtatta, folytatva a koronavírus áldozataival, azt állítva, hogy ilyen betegség nem is létezik. Annyira túlzásba vitte a félretájékoztatást és a gyűlöletbeszédet, hogy fiókjait többször is letiltották. 

2022 decemberében a román hatóság emberkereskedelem, szexuális kizsákmányolás és a webkamera-stúdiójával kapcsolatos szervezett bűnözői egység létrehozásának vádjával tartóztatta le testvérével együtt. A nyomozás most is folyik, de Tate nem hallgatott el, sőt. Továbbra is igyekszik felkelteni a világ és rajongói figyelmét. Most éppen azzal dicsekszik, milyen sportos ember lett a börtönben, és hogy rajongói biztosan nem tudnak 10 kilométert sétálni egy apró cellában. 

A legfontosabb üzenet

Andrew Tate nem jó fej. Nem menő. A vád szerint nőket rabolt el és kényszerített szexuális aktusra, webkamerával felvett pornóra, embereket vert át folyamatosan. A vádak szerint Tate egy csaló. Nem menő üzletember, aki a sportautóival vág fel, hanem egy bűnöző, aki tetteiért a bíróság előtt felel. Akik az ő tanácsait követik, az ő sorsára is juthatnak, ugyanis butaságokat terjeszteni vagy erőszakosan bánni bárkivel egyáltalán nem divatos, sem menő, sem követendő példa. Ha nem hisszük, nézzük csak, milyen ügyesen gúnyolta ki Greta Thunbert Tate magamutogatását. Ebből is látszik, milyen törékeny Tate népszerűsége: elég hozzá egy dühös kamasz, és mindenki előtt nyilvánvalóvá válik a férfi gyerekessége a macsó imázsa mögött.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Mustra